Publicat in: Diverse
Cum se calculeaza impozitul pentru arenda
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a elaborat noul model al formularului 205 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit".
Potrivit unui proiect de ordin al presedintelui ANAF, modificarile vizeaza eliminarea unor categorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului, avand in vedere includerea acestora in categoria veniturilor obtinute in baza contractelor civile, potrivit Codului Civil, - introducerea unor rubrici speciale referitoare la veniturile din arendare si veniturile din salarii, introducerea unor informatii suplimentare privind calculul si retinerea impozitului pe veniturile din salarii pentru fiecare beneficiar de venit.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2012 a fost modificat regimul fiscal pentru veniturile obtinute de persoanele fizice din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal.

Astfel, impozitul pe veniturile din arenda se calculeaza prin retinere la sursa de catre platitorii de venit la data platii venitului, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final, cu exceptia cazului in care se opteaza pentru stabilirea venitului net in sistem real.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


Totodata, ca urmare a intrarii in vigoare a noului Cod Civil, o serie de venituri mentionate expres in Codul fiscal au fost incluse in categoria veniturilor realizate in baza contractelor civile.

Prin Ordonanta Guvernului nr.30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale, a fost eliminata obligatia platitorilor de venituri din salarii si asimilate acestora de a completa si depune la organul fiscal fise fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii, pentru fiecare beneficiar de venit, fiind prevazuta obligatia platitorilor de venit de a completa si depune o declaratie anuala privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...
Cat costa un roi de albine cu stup?
Cat costa un roi de albine cu stup?
Factori care influenteaza pretul unui roi de albine Pretul unui roi de albine poate varia...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton