Publicat in: Diverse
Cum va fi vremea pana pe 30 decembrie
Administratia Nationala de Meteorologie a publicat, astazi, estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 17-30 decembrie 2012. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT

Vremea va fi normala termic in primele doua zile ale intervalului, cu temperaturi maxime medii in jur de 4 grade, dar se va raci in perioada 19-23 decembrie cand mediile diurne vor cobori sub pragul de inghet pana la - 4 grade. incepand cu 25 decembrie, vremea se va incalzi, astfel ca maximele termice vor urca pana la o medie de 4 grade. Temperaturile minime medii vor fi apropiate de 0 grade in primele zile dupa care se vor mentine negative pana la sfarsitul intervalului si vor atinge - 8 grade intre 22 si 24 decembrie. Temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ, mixte in perioada 17-20 decembrie si 26- 30 decembrie si mai ales sub forma de ninsoare in restul intervalului.

CRISANA

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Vremea va fi normala termic pana pe 19 decembrie, dupa care se va raci in perioada 20-24 decembrie cand in medie temperaturile maxime se vor situa intre - 4 si - 2 grade. incepand cu 25 decembrie, vremea se va incalzi, astfel ca maximele termice se vor situa la o medie de 2...3 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, cele mai scazute valori se asteapta in special in perioada 21-25 decembrie cand in medie se vor situa intre - 6 si - 10 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi redusa in prima saptamana. in schimb in perioada 23- 30 decembrie vor fi precipitatii in general slabe, la inceput sub forma de ninsoare, apoi lapovita si posibil chiar ploaie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi rece pe durata intregului interval, chiar deosebit de rece in perioada 20-24 decembrie, cand in medie temperaturile maxime se vor situa intre - 8 si - 10 grade. De asemenea temperaturile medii nocturne vor fi negative si vor cobori sub pragul de ger intre 20 si 25 decembrie, cand se asteapta valori in jur de - 16 grade. Temporar va ninge in general slab in primele doua zile, dar si in perioada 22-30 decembrie. MARAMUREs in primele doua zile valorile maxime vor fi in medie de 2...3 grade, dupa care vremea se va raci, astfel incat in perioada 19-25 decembrie, temperaturile maxime vor deveni negative pana la valori in medie de - 6 grade. Din 26 decembrie valorile diurne vor creste si se vor situa in jur de 0 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative si se vor situa in jurul pragului de ger - 10 grade in perioada 20-24 decembrie. Vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare in intervalul 23-30 decembrie, dar si in prima zi.

MOLDOVA

Vremea va fi rece pe durata intregului interval, chiar deosebit de rece in perioada 21-24 decembrie, cand in medie temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de - 10 grade. De asemenea temperaturile medii nocturne vor fi negative si vor cobori sub pragul de ger intre 20 si 26 decembrie, cand se asteapta valori intre - 16 si - 12 grade. Va ninge in primele doua zile, dar slab cantitativ si in restul intervalului. in ultimele zile vor fi posibile si precipitatii sub forma de lapovita.

DOBROGEA

Vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit in primele doua zile, dar si in intervalul 26-30 decembrie, cand temperaturile maxime medii se vor situa intre 2 si 4 grade. in schimb, in perioada 19-24 decembrie valorile diurne vor fi negative si vor cobori pana in jur de - 4 grade, vremea fiind rece. Temperaturile nocturne vor fi apropiate de 0 grade la inceputul si la sfarsitul intervalului, dar vor cobori pana la - 8... - 9 grade in perioada 22-24 decembrie. Temporar vor fi precipitatii, mai ales sub forma de ploaie in zilele de 17 si 18 decembrie, mixte intre 26 si 30 decembrie si predominant ninsoare in restul intervalului.

MUNTENIA

Vremea se va raci treptat in prima saptamana, astfel ca valorile maxime vor cobori pana in medie pana la valori in jur de - 6 grade in perioada 21-24 de cembrie. incepand cu 25 decembrie vremea se va incalzi treptat, iar maximele termice vor urca usor peste 0 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative si vor cobori sub pragul de ger intre 20 si 25 decembrie, cand se asteapta valori intre - 14 si - 12 grade. Vor fi precipitatii slabe, mixte in primele doua zile, dar si in perioada 27-30 decembrie si ninsoare in restul intervalului.

OLTENIA

Vremea va fi normala termic in primele doua zile si in intervalul 26-30 decembrie, dar se va raci intre 20 si 25 decembrie, cand maximele termice vor fi in medie cuprinse intre - 4 si - 2 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, cele mai scazute valori se asteapta in special in perioada 21-25 decembrie cand in medie se vor situa in jur de - 10 grade. Vor fi precipitatii mixte in primele doua zile si spre sfarsitul intervalului. in intervalul 22-25 decembrie va ninge slab.

LA MUNTE

Vremea va fi rece, chiar deosebit de rece in perioda 20-24 decembrie, cand maximele termice medii vor fi cuprinse intre - 6 si - 8 grade. Temperatura aerului se va mentine permanent la valori negative, noaptea. Astfel valorile medii vor cobori sub pragul de ger in perioada 20-25 decembrie. Vor fi ninsori slabe in primele zile, dar si in perioada 23-30 decembrie.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton