Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce au fost amendati mai multi producatori agricoli si magazine

de-ce-au-fost-amendati-mai-multi-producatori-agricoli-si-magazine

MADR a amendati mai multi producatori agricoli si magazine care vand fructe si legume. Iata de ce!


"Rezultatele actiunilor de control ale reprezentantilor MADR desfasurate  in perioada iunie-prezent, s-au concretizat in verificarea a 1.052 de operatori controlati, din care 741 producatori agricoli persoane fizice care isi desfasurau activitatea de vanzare a fructelor si legumelor in cadrul pietelor agroalimentare, a targurilor si pietelor en-gross si 311 operatori economici persoane juridice (market-uri, supermarket-uri, hipermarketuri, depozite en - gross, platforme logistice)", a informat ministerul.
 
Principalele neconformitati identificate si sanctionate in cadrul actiunilor de control au fost: lipsa documentelor de provenienta a legumelor si fructelor comercializate de unii operatori economici; etichetarea incompleta (lipsa originii sau a categoriei de calitate, in cazul persoanelor juridice); fructe si legume care nu se incadrau in categoria de calitate declarata pe eticheta si documentele de provenienta; lipsa mentiunilor privind originea si calitatea de pe facturile fiscale ce insoteau loturile expuse la vanzare; necompletarea carnetelor de comercializare de catre producatorii agricoli persoane fizice, neafisarea pe etichetele de vanzare in cadrul pietelor agroalimentare a localitatii de origine, a datei recoltarii sau a seriei si numarul atestatului de producator.
 
Aceste nereguli au fost sanctionate prin 233 avertismente si 82 de sanctiuni contraventionale cu amenda, in valoare totala de 76.500 lei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale intreprinde toate masurile prin care sa se asigure aprovizionarea populatiei cu o paleta larga de legume si fructe de sezon, care sa corespunda din punct de vedere al calitatii si conformitatii cu standardele de comercializare, cat si din punct de vedere al nivelurilor maxime admisibile de reziduuri de pesticide. In aceasta perioada in pietele agroalimentare si in targurile unde producatorii autohtoni isi comercializeaza en-gros produsele se gasesc cantitati suficiente de legume si fructe specifice sezonului precum: tomate, cartofi timpurii, ardei gras, capsuni, castraveti, varza alba, fasole verde, dovlecei, verdeturi, etc., toate din productia autohtona", precizeaza ministerul.
 
Ministerul Agriculturii arata ca desfasoara actiuni de control pentru a se asigura ca toate produsele comercializate sa fie de calitate, iar consumatorii sa achizitioneze produse sigure si in cunostinta de cauza privind originea acestora sau zona de productie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016