Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Inspectorii ANSVSA au verificat mai multe afaceri din industria agroalimentara si au aplicat amenzi de peste 650.000 de lei. Iata de ce!
Pe parcursul lunii septembrie 2021, Directiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, dar si a Municipiului Bucuresti au efectuat 10.542 de controale in unitatile din industria agroalimentara.
In urma controalelor au fost constatate o serie de neconformitati, printre care: neconformitati privind respectarea bunelor practici de igiena si fabricatie (neintretinerea igienica a spatiilor de depozitare, intretinerea necorespunzatoare a spatiilor tehnologice de productie, lipsa vestiarului pentru angajati, neasigurarea stocurilor corespunzatoare de substante destinate operatiunilor de dezinfectie etc.); neconformitati privind monitorizarea si implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP; neconformitati legate de asigurarea trasabilitatii si conformitatii produselor alimentare (etichetare, buletine de analiza cu rezultate nesatisfacatoare, ambalaj necorespunzator, produse expirate); neconformitati privind personalul muncitor (neintocmirea fiselor de aptitudini, neefectuarea cursului de igiena, lipsa echipamentului de protectie, neatestarea starii de sanatate a personalului); alte tipuri de neconformitati: desfasurarea de activitati neinregistrate sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor, comercializare, neinformarea autoritatilor competente despre procedura de retragere a produselor neconforme de pe piata)
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemenea, s-au prelevat probe pentru efectuarea de analize de laborator, urmarindu-se conformitatea produselor alimentarea, incadrarea calitatii acestora in limitele maxime admise privind prezenta de reziduuri de pesticide, contaminanti si alte substantele interzise in alimente.
In plus, au fost recoltate probe in vederea verificarii conformitatii in ceea ce priveste respectarea criteriilor microbiologice in alimente si de pe suprafete/ustensile de lucru in unitatile de industrie alimentara.
Totodata, au fost dispuse masuri pentru remedierea deficientelor constatate si s-au aplicat 105 sanctiuni contraventionale.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News