Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sunt importante controalele periodice ale animalelor de companie

de-ce-sunt-importante-controalele-periodice-ale-animalelor-de-companie

Iubim animalele de companie si am vrea sa stim ca sunt tot timpul sanatoase si fericite. Insa, depinde doar de noi ca starea lor de sanatate sa fie la cote maxime, de aceea, este important sa acordam cea mai mare atentie nu doar alimentatiei pe care le-o oferim, ci si prevenirii aparitiei eventualelor afectiuni.

Controalele periodice ale animalelor de companie sunt momentul in care putem afla daca le oferim hrana corespunzatoare rasei, varstei si nevoilor specifice si daca exista anumite lucruri pe care le putem face pentru a le imbunatati calitatea vietii. Chiar daca avem un program aglomerat si ni se pare ca nu sunt suficiente ore intr-o zi pentru a face toate lucrurile pe care ni le-am propus, este important sa ne facem timp pentru ca pisica sau cainele care ne inveselesc zilele sa aiba cea mai buna stare de sanatate.

Care este intervalul la care sunt recomandate controalele 

Desi nu exista o regula general valabila pentru intervalul la care sa mergi cu animalul de companie la medicul veterinar, majoritatea specialistilor recomanda controalele anuale ca fiind ideale pentru a depista si remedia eventualele probleme de sanatate ale animalelor.


Desigur, acest interval poate fi mai scurt in cazul animalelor de companie in varsta sau care sufera deja de anumite afectiuni si este nevoie de o evaluare periodica a evolutiei bolii si de adaptarea tratamentului.


In cazul animalelor aflate in tratament indelungat, examinarea completa ar trebui realizata mai des, in functie de starea in care se afla animalul. Este de preferat ca starea de sanatate sa fie supravegheata in orice moment si sa ceri ajutor specializat in cel mai scurt timp posibil.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Controalele si tratamentele periodice sunt cea mai sigura cale de a evita problemele de sanatate nu doar ale animalelor de companie, ci si transmiterea acestora la om sau la alte animale cu care convietuiesc. De aceea, daca stii ca ai o pisica sau un caine cu anumite afectiuni, este important sa stabilesti impreuna cu medicul veterinar un program de controale periodice de la care sa nu te abati, pentru a te asigura ca le oferi cea mai buna ingrijire.


Recunoasterea timpurie a unor anumite semne de boala depinde de indicatiile medicului veterinar si de spiritul de observatie al stapanului. In cazul in care animalul tau de companie este predispus la anumite afectiuni, medicul veterinar iti va recomanda sa fii atent la anumite obiceiuri ale animalului, care sunt semnalul ca este momentul sa il aduci la un control, pentru a stabili tratamentul corespunzator.

Ce proceduri sunt recomandate la controalele periodice 

Nu doar medicul veterinar este responsabil cu ingrijirea starii de sanatate a animalului, ci si stapanii. Taierea unghiilor, curatatul in urechi, cantaritul frecvent si monitorizarea programului de deparazitare sunt sarcina fiecarui stapan de animal de companie. In cadrul controlului periodic, medicul va tine cont de aspecte pe care stapanul nu le poate evalua:

  • Examinarea fizica este prima etapa a unui control periodic. Analiza detaliata, care include ascultarea inimii si plamanilor si palparea abdomenului pentru identificarea eventualelor anomalii, ofera informatii importante despre starea generala a animalului.

  • Analizele din sange si urina sunt cele care ofera detalii despre functionarea organelor interne. In cazul in care exista anumite probleme biliare, hepatice, renale sau cardiace, o infectie sau un dezechilibru, analizele de sange sunt cele care indica modificarea functiilor normale ale organismului.

  • Controlul prezentei parazitilor este un element esential al controlului. Parazitii (puricii, capusele, teniile) pot trai in interiorul corpului sau pot infesta blana, pielea sau urechile animalului. De aceea, medicul veterinar va verifica daca exista paraziti in organism sau pe piele si va recomanda un tratament intern sau extern.

  • Greutatea unui animal este printre cei mai comuni indicatori ai starii de sanatate a acestuia. Medicul va analiza parametrii corporali ai cainelui sau pisicii si va face recomandari privind dieta sau exercitiile fizice necesare pentru ca animalul de companie sa fie in cea mai buna forma fizica.

  • Vaccinurile sunt cel mai eficient instrument pentru preventia anumitori boli comune ale animalelor de companie. Acestea se recomanda in functie de varsta si eventualele probleme de sanatate ale animalului.

Starea de sanatate a animalelor noastre de companie este esentiala pentru calitatea vietii acestora si pentru a le prelungi cat mai mult viata. Controalele periodice sunt recomandate pentru a afla daca exista anumite riscuri de sanatate si daca este nevoie sa le schimbam planul nutritional sau stilul de viata.

Sursa foto: Shutterstock


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016