Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deficitul global de cereale, corectat in 2021

deficitul-global-de-cereale-corectat-in-2021

Fermierii din toata lumea se pregatesc pentru recolte bogate de grau, iar datele sunt incurajatoare. Deficitul global de cereale ar putea fi corectat in 2021!


Ploile de primavara au cazut din belsug pe campiile din regiunea Marii Negre, mijlocul SUA si Uniunea Europeana, ceea ce creste perspectivele unor recolte bune de grau in randul marilor producatori. Aceste perspective incurajatoare contribuie la diminuarea preturilor, dupa ce cresterile din ultimele luni a dus un indicator al preturilor alimentare mondiale la cea mai ridicata valoare din ultimul deceniu.
 
"Ar trebui sa ajute la calmarea unora din ingrijorarile referitoare la inflatia produselor alimentare, avand in vedere ca painea este o parte importanta din dieta oamenilor. Dar a mai ramas o parte suficienta din sezonul de crestere pentru ca sa poata aparea unele probleme", spune Jack Scoville, vicepresedinte la Price Futures Group din Chicago.
 
Conditiile pentru graul moale in Franta, cel mai mare producator din UE, sunt cele mai bune la acest moment al anului dupa 2015, in conditiile in care au mai ramas doar cateva saptamani pana la recoltare. De asemenea, un studiu efectuat in luna mai in statul Kansas, granarul SUA, a aratat ca exista sanse pentru o productie record, a precizat Justin Gilpin, director la Kansas Wheat Commission.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
La randul lor, analistii din Rusia si-au imbunatatit estimarile privind recolta de grau iar in cazul Ucrainei, productia ar putea atinge un nivel record, spune Mykola Gorbachov, presedintele Ukrainian Grain Association. "Conditiile meteo sunt perfecte. Toate campurile sunt verzi", a declarat Mykola Gorbachov saptamana trecuta la o conferinta organizata de International Grains Council.
 
In aceste conditii, preturile au inceput sa scada, la bursa de cereale de la Chicago cel mai activ contract futures la grau pierzand aproximativ 13% fata de varful atins in luna aprilie. De asemenea, fondurile speculative au adoptat si ele o pozitie de tip "bear" pentru prima data in ultimele doua luni.
 
Chiar si asa cotatiile futures la grau sunt la cel mai ridicat nivel din ultimii ani iar analistii avertizeaza ca este nevoie si de o recolta consistenta de porumb pentru ca pretul graului sa scada in mod substantial. Ploile abundente care au cazut in ultima perioada risca sa afecteze calitatea recoltelor in SUA si Marea Neagra.
 
Chiar si cu o recolta record de grau, analistii de la International Grains Council se asteapta ca stocurile mondiale de cereale sa continue sa scada in urmatorul sezon.
 
"Graul este o rotita intr-o masinarie mai mare. Va fi nevoie de cel putin un sezon, daca nu de doua, pentru ca oferta si cererea sa se echilibreze", spune James Bolesworth, director la firma britanica CRM AgriCommodities.
 
Pentru moment insa, unii cumparatori amana achizitiile in asteptarea unor preturi mai mici. Egiptul, cel mai mare importator mondial de grau, a anulat cea de a treia licitatie din acest an iar Arabia Saudita a cumparat mai putin grau cu livrare in lunile august si septembrie decat se astepta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016