Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dezbateri pe proiectul de lege privind vanzarea-cumpararea terenurilor agricole

dezbateri-pe-proiectul-de-lege-privind-vanzarea-cumpararea-terenurilor-agricole

In cursul acestei zile, la sediul MADR, a fost dezbatut, pentru prima data, proiectul de lege privind vanzarea-cumpararea terenurilor agricole situate in extravilan. Potrivit proiectului de lege, de la 1 ianuarie 2014, persoanele fizice vor putea avea in proprietate o suprafata de teren agricol situata in extravilan de cel mult 100 de hectare.


„Legea nu va putea avea un caracter retroactiv, deci masura restrictionarii la 100 de ha nu ii vizeaza pe cei care au deja suprafete mai mari, ci doar pe cei care vor cumpara terenuri dupa intrarea legii in vigoare, adica, dupa 1 ianuarie 2014”, a sustinut Daniel Constantin.
 
Persoanele fizice straine care vor cumpara terenuri agricole in Romania vor trebui sa respecte cateva conditii. Vanzarea se va face cu respectarea dreptului de preemptiune al coproprietarilor persoane fizice, vecinilor, arendasilor, si persoanelor fizice, cu varsta de pana la 40 de ani, care desfasoara activitati agricole pe raza localitatii respective, precum si Statului Roman, printr-o institutie care urmeaza a fi creata (Agentia pentru Administrarea si Reglementarea Pietei Funciare), la preturi egale.
 
De asemenea, terenurile care sunt situate pe o raza de 10 km de la granitele tarii vor putea fi vandute doar cu acordul Ministerului Apararii Nationale. Terenurile pe care s-au stabilit zone de patrimoniu arheologic vor putea fi vandute doar cu aprobarea Ministerului Culturii.Terenurile care au deservit organizatiilor utilizatorilor de apa pentru irigatii vor avea nevoie de aprobari speciale din partea acestora.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Persoanele fizice, straini sau cetateni romani, care vor sa cumpere teren agricol, trebuie sa aiba cunostinta in domeniul agricol si sa fi desfasurat activitati agricole minim 5 ani. Persoanele care detin teren agricol si vor sa mai cumpere, trebuie sa dovedeasca ca au desfasurat activitati agricole pe terenul detinut. 
In prezent, din Romania pot cumpara terenuri agricole doar persoanele juridice/ societatile comerciale care au sediul in tara.
„Acest termen de 1 ianuarie 2014 este prevazut in tratatul de aderare. S-au facut eforturi, si in anii trecuti si in acest an, ca termenul sa poate fi prelungit, dar tratatul de aderare, asa cum a fost semnat in anul 2005, nu prevede aceasta posibilitate. Si atunci, trebuie sa intervenim printr-o astfel de lege care sa protejeze si sa creeze un mediu competitiv pentru fermierii din Romania, care vor sa achizitioneze terenuri si vor sa dezvolte afaceri in agricultura”, a precizat Daniel Constantin.
 








Sursa foto: www.sxc.hu
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton