Directia Silvica Gorj a plantat 267.000 de puieti pentru reimpadurire
Publicat la data de 26 Sep. 2019 in:
Diverse Actiune de amploare desfasurata de Directia Silvica Gorj pentru reimpadurire. Au fost plantati 267.000 de puieti!
Directia Silvica Gorj a folosit, in vederea impaduririi tuturor suprafetelor cuprinse in campania din primavara, cantitatea de 267.000 de puieti forestieri, a declarat joi, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural, directorul institutiei, Ovidiu Carstoc.
Potrivit acestuia, din cantitatea totala a puietilor, 230.000 au fost folositi pentru suprafetele existente in fondul forestier proprietate publica a statului, iar restul, de 37.000, in fondul forestier proprietate privata in administrare (Obstea Runcu si Dobrita).
"In primul semestru al anului, Directia Silvica Gorj a executat lucrari de regenerare a padurilor atat in fond forestier proprietate publica a statului, cat si in fond forestier proprietate privata aflata in administrare. Au fost efectuate 194 lucrari de regenerare, 40 dintre acestea fiind impaduriri. Pe specii, la forestiere, situatia sta astfel: au avut loc 169 de lucrari de regenerare, urmate de fag cu 90 de lucrari. Precizez ca aceste lucrari au fost executate de catre Directia Silvica Gorj din fonduri proprii in totalitate", a spus Ovidiu Carstoc.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Pe langa lucrarile de regenerare a padurilor, naturale si artificiale, care au fost executate in primavara si se vor executa si in aceasta toamna, institutia a efectuat si lucrari de completare a plantatiilor infiintate in anii anteriori pe o suprafata de 18 hectare, din care 17 hectare in proprietate publica a statului si un hectar in proprietate privata.
Totodata, in primul semestru al anului, Directia Silvica Gorj a executat, prin ocoalele silvice din subordine, lucrari de ingrijire a culturilor tinere si regenerarilor naturale in suprafata de 63 de hectare, din care 54 de hectare in fondul forestier proprietate publica a statului si 9 hectare in fondul forestier proprietate privata in administratie.
"Pentru aceasta toamna, Directia Silvica Gorj are in vedere recoltarea cantitatii de 2.684 de kilograme seminte forestiere (molid - 10 kilograme, gorun - 784 de kilograme, stejar pedunculat - 920 de kilograme, garnita - 320 de kilograme, cer - 570 de kilograme, paltin de munte - 23 de kilograme, salcam - 1 kilogram, castan comestibil - 50 de kilogram, cires - 6 kilograme), seminte forestiere ce vor fi folosite la semanaturile din pepinierele silvice in vederea producerii puietilor forestieri ce vor fi folositi la impadurirea suprafetelor de teren disponibile", a mai spus Ovidiu Carstoc, conform Agerpres.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>