Publicat in: Diverse
Directia Silvica Gorj a plantat 267.000 de puieti pentru reimpadurire
Actiune de amploare desfasurata de Directia Silvica Gorj pentru reimpadurire. Au fost plantati 267.000 de puieti!
Directia Silvica Gorj a folosit, in vederea impaduririi tuturor suprafetelor cuprinse in campania din primavara, cantitatea de 267.000 de puieti forestieri, a declarat joi, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural, directorul institutiei, Ovidiu Carstoc.
 
Potrivit acestuia, din cantitatea totala a puietilor, 230.000 au fost folositi pentru suprafetele existente in fondul forestier proprietate publica a statului, iar restul, de 37.000, in fondul forestier proprietate privata in administrare (Obstea Runcu si Dobrita).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
"In primul semestru al anului, Directia Silvica Gorj a executat lucrari de regenerare a padurilor atat in fond forestier proprietate publica a statului, cat si in fond forestier proprietate privata aflata in administrare. Au fost efectuate 194 lucrari de regenerare, 40 dintre acestea fiind impaduriri. Pe specii, la forestiere, situatia sta astfel: au avut loc 169 de lucrari de regenerare, urmate de fag cu 90 de lucrari. Precizez ca aceste lucrari au fost executate de catre Directia Silvica Gorj din fonduri proprii in totalitate", a spus Ovidiu Carstoc.
 
Pe langa lucrarile de regenerare a padurilor, naturale si artificiale, care au fost executate in primavara si se vor executa si in aceasta toamna, institutia a efectuat si lucrari de completare a plantatiilor infiintate in anii anteriori pe o suprafata de 18 hectare, din care 17 hectare in proprietate publica a statului si un hectar in proprietate privata.
 
Totodata, in primul semestru al anului, Directia Silvica Gorj a executat, prin ocoalele silvice din subordine, lucrari de ingrijire a culturilor tinere si regenerarilor naturale in suprafata de 63 de hectare, din care 54 de hectare in fondul forestier proprietate publica a statului si 9 hectare in fondul forestier proprietate privata in administratie.
 
"Pentru aceasta toamna, Directia Silvica Gorj are in vedere recoltarea cantitatii de 2.684 de kilograme seminte forestiere (molid - 10 kilograme, gorun - 784 de kilograme, stejar pedunculat - 920 de kilograme, garnita - 320 de kilograme, cer - 570 de kilograme, paltin de munte - 23 de kilograme, salcam - 1 kilogram, castan comestibil - 50 de kilogram, cires - 6 kilograme), seminte forestiere ce vor fi folosite la semanaturile din pepinierele silvice in vederea producerii puietilor forestieri ce vor fi folositi la impadurirea suprafetelor de teren disponibile", a mai spus Ovidiu Carstoc, conform Agerpres.
 
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016