Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dovlecelul patison (Scallop squash / Pattypan squash)
Cultivarea DOVLECELULUI PATISON, diferenta dintre dovlecelul comun si DOVLECELUL PATISON, cum arata DOVLECEL PATISON, retete cu dovlecel patison
, Cucurbita pepo convar. melopepo var. radiata, este o planta anuala care creste sub forma de tufa, de aproximativ 1 metru inaltime.
Radacina dovlecelului patison este pivotanta, puternica. Tulpina creste atat pe verticala cat si taratoare. Fructul, dovlecelul propriu zis, este o melonida din punct de vedere botanic si are o forma specifica cu marginile dantelate si culoarea alb-verzui. Spre deosebire de dovlecelul comun, Cucurbita pepo convar. giromontia, pulpa patisonului este deosebit de fina iar gustul sau este mai apropiat de cel al castravetilor. Un astfel de fruct, ajuns la maturitate, are pana la 20 cm diametru.
Nu se va cultiva pe aceeasi parcela dovlecel patison, dovlecel sau castravete, decat dupa 3 ani, pentru prevenirea aparitiei bolilor. Este bine sa se alterneze cultura patisonului cu cea a cepei, a fasolei sau a mazarii.
Rasadurile de dovlecel patison se planteaza pe randuri, in luna aprilie. Rasadurile se obtin intr-o sera sau intr-o incapere cu multa caldura si lumina; semintele se seamana in ghivece sau in vase mai mari, dupa 30 de zile rasadul fiind potrivit de mare pentru a fi plantat in gradina.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Plantatul se face pe randuri, la 70 cm distanta intre ele si 30 cm distanta intre plantele de pe un rand. Cea mai importanta lucrare de ingrijire este indepartarea buruienilor. In afara de aceasta lucrare, irigatul joaca un rol important in dezvoltarea armonioasa a plantelor si in obtinerea unor fructe gustoase.
Recoltarea fructelor se face pe masura ce acestea se dezvolta, primii dovlecei bun de cules apar de regula dupa 30-40 de zile de la plantare. Dovleceii se aleg dupa preferinte, mai mici sau mai mari.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News