Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Echilibrarea balantei comerciale in sectorul carnii de porc se va fasce in circa opt ani
Seful MADR a precizat ca Romania trebuie sa apeleze inca la importurile de carne de porc pentru a asigura consumul, dar a adaugat ca urmareste ca acest import sa fie din ce in ce mai mic.
„Avem obiectivul ca programul de cresterea efectivelor de animale si cel de sustinerea reproductiei la suine sa se desfasoare timp de 8 ani. Este prevazut in Programul de Guvernare pentru a sustine produsele deficitare. Mie, ca ministru, imi revine misiunea sa il pun in prectica. Noi avem o tinta, in opt ani, si speram sa atingem acest obiectiv in etapele pe care le vom desfasura, dar daca vom avea un succes mai devreme, cu atat mai bine. Programul derulat cu cooperativa agricola Ţara Mea este un proiect inceput anul trecut si nu are termen, dar are insa niste obiective de atins: sa ajunga la cel putin 60% din consumul fiecarui magazin din acest lant sa fie asigurat din carnea produsa in Romania. Cel puţin 60%, dar asta nu ne opreste deloc sa ajungem la 100%”, a precizat Petre Daea, la lansarea „Raftului Romanesc” cu produse din carne de porc in lanturile de magazine Kaufland.
Şeful MADR a precizat ca Romania trebuie sa apeleze din nefericire la importurile de carne de porc pentru a asigura consumul, dar a adaugat ca urmareste ca acest import sa fie din ce in ce mai mic si „apoi evident sa il si neutralizam”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
„Acum, la importuri suntem undeva la 40-45% din consum carne de porc si aceste procent variaza pe perioade si in functie de consum intern si de perioada de valorificare a carnii de porc. Sunt oscilaţii generate de piasa”, a adaugat Petre Daea.
Intrebat care este cauza acestor importuri de carne de porc, care ocupa de ani buni primul loc in balanta cu produse agroalimentare, ministrul a raspuns: „pentru ca nu avem, iar consumul trebui satisfacut”.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura