Publicat in: Diverse
Eroziunea distruge anual 100 de milioane de tone de sol fertil
Cele mai afectate sunt zonele de nisipuri, de campie si Oltenia, iar studiile de specialitate arata ca terenurile agricole in panta cu pericol de eroziune ocupa 43% din suprafata agricola a tarii.
Romania pierde anual 100 de milioane de tone de sol fertil, pe terenurile in panta, „din deal in vale”, unde nu exista vegetatie, din cauza eroziunii la suprafata, pe terenurile in panta unde nu exista vegetatie, sustine ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea.
 
„Se pierd anual 100 de milioane de tone de sol fertil, daca vorbim de Romania, din deal in vale, fara curba de nivel, din cauza eroziunii la suprafata, din cauza vantului. Stim foarte bine ca doi-trei centimetri de sol se realizeaza in 3.000 de ani si punem la loc intr-o suta de ani. Aici lucrurile trebuie sa fie bine cunoscute si gestionate. Preocuparea noastra permanenta si cercetarea fac pasi, dar si fermierii pentru a avea solutii”, a declarat ministrul Agriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

El a precizat ca, printr-un anumit sistem de culturi si aplicarea de catre fermieri a unor tehnologii specifice cultivarii, pot fi diminuate aceste pierderi, care afecteaza tot mai mult zone de nisipuri si de campie.
 
„Cele mai afectate sunt zonele de nisipuri, de campie, in Oltenia sunt si acolo 400.000 de hectare cu terenuri nisipoase in panta si de aceea avem nevoie de sisteme de culturi pentru inverzirea solului, pentru ca aceste procese naturale sa nu se accentueze”, a mai spus Daea.
 
Ministrul a precizat â ca un raport FAO arata ca un miliard de oameni sufera de foame, din cauza lipsei de hrana, iar preocuparea actuala pentru mentionarea solului nu este suficient de activa in momentul acesta.
 
„In realitate avem zilnic, la fiecare 6 secunde, o pierdere a unei vieti, a unui copil, asa spune un raport FAO si ca pierdem intr-o recreatie 100 de copii din cauza lipsei de hrana, dar si ca sufera pe planeta peste un miliard de oameni de foame pentru ca nu au posibilitatea sa se hraneasca. In procesul acesta al vietii solului, in loc sa-l mentii te indepartezi de el, pentru ca risipa este o evidenta, iar preocuparea nu este suficienta de activa in momentul acesta”, a mai spus ministrul Daea.
 
Studiile de specialitate arata ca terenurile agricole in panta cu pericol de eroziune ocupa 43% din suprafata agricola a tarii.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton