Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Excedent de jumatate de miliard de euro din comertul cu produse agricole

excedent-de-jumatate-de-miliard-de-euro-din-comertul-cu-produse-agricole

Conform ministrului Daniel Constantin, acest excedent se datoreaza faptului ca 2014 a fost un ana agricol foarte bun.


Anul 2014 a fost un alt an foarte bun pentru agricultura, astfel ca romania amreusit sa aiba al doilea an consecutiv in care balanta comerciala sa fie pozitiva. Daca in 2013 a fost inregistrtat un excedent de 300 de milioane de euro in comertul cu produse agricole, anul 2014 a adus un excedent de 500 milioane de euro.
 
Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel constantin, anul trecut, pe fondul unor exporturi de grau de 4,9 milioane de tone, Romania a reusit sa intre si pe alte piete din afara Uniunii Europene, cum ar fi in tarile arabe, unde exporturile au crescut cu 75%.
 
„In anul 2014 am exportat 4,9 milioane de tone de grau, in timp ce necesarul intern de consum s-a situat la 3,5 — 4 milioane de tone. Am reusit, dincolo de partenerul principal care este piata Uniunii Europene, sa ne deschidem si pe alte piete, cum ar fi in tarile arabe, unde am avut o crestere de 75% a exporturilor. Tinta noastra este de a deschide noi piete de desfacere si sa oferim posibilitatea fermierilor sa vanda la cel mai bun pret. Preturile au fost ceva mai scazute fata de 2013”, a afirmat ministrul Agriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a adaugat, de asemenea, ca la nivelul UE, Romania a fost pe primele locuri la productiile de grau, porumb, rapita si floarea soarelui, in timp ce in privinta absorbtiei fondurilor europene, suma a ajuns, anul trecut, la 3,3 miliarde de euro.
 
„In ceea ce priveste competitia la nivel european, Romania s-a clasat, in 2014, pe locul 5 intre tarile Uniunii Europene, la productia de grau, cu 7,5 milioane de tone. La floarea soarelui ne-am clasat pe primul loc din punct de vedere al productiei, desi nu avem o suprafata foarte mare. La porumb am fost pe locul 2, cu 12 milioane tone, iar la rapita am ocupat locul 4. Pentru anul 2014 au fost si finantari foarte importante din fonduri europene. Astfel, daca in 2013 a absorbit 2,9 miliarde de euro, in 2014 am avut 3,3 miliarde de euro absorbtie”, a precizat Daniel Constantin.
 
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, participa, marti, alaturi de reprezentanti ai fondurilor de garantare si federatiilor de profil din domeniu, la o conferinta de specialitate ce are ca tema situatia actuala a agriculturii romanesti si planurile referitoare la Programul National de Dezvoltare Rurala /PNDR/ 2014-2020.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016