Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermele de vaci de lapte vor beneficia de un subprogram special

fermele-de-vaci-de-lapte-vor-beneficia-de-un-subprogram-special

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a precizat zilele acestea, ca este posibil ca in perioada 2014-2020 fermele de vaci de lapte sa beneficieze de un subprogram special.


Detaliile de implementare ale subprogramului inca nu au fost stabilite, dar ministrul asigura ca in toamna vor fi prezentate toate schemele de finantare pentru perioada 2014-2020.
„In anul 2015, vor fi eliminate cotele de lapte, iar provocarea pe care o are Romania ar putea fi chiar pe acest sector, pentru ca va fi o competitie foarte puternica pe importurile de lapte. Si in momentul de fata, foarte multe intreprinderi din Transilvania, din pacate, importa lapte din Ungaria pentru ca nu exista suficient lapte care sa corespunda calitativ. Si cred ca ar trebui sa intervenim cu un subprogram pe acest sector. (...) Cred ca in urma negocierilor care au avut loc la nivelul Consiliului, unde comisarul european Dacian Ciolos a fost extrem de activ, am putut obtine cateva lucruri bune. Am reusit sa mentinem suplimentarea cu fondurile de tranzitie pentru fermieri, altfel acestia ramaneau la un nivel mult mai mic decat cel din alte state membre. De asemenea, am obtinut avantaje pe componenta tinerilor fermieri pe care-i vom ajuta sa-si deschida afaceri in mediul rural”, a declarat Daniel Constantin.
 
Acesta a mai adaugat ca sprijinul la hectar de anul viitor va fi acelasi ca pentru anul in curs. De asemenea, se va incerca stimularea fermelor de familie si a celor medii prin introducerea platii distributive.
„In anul 2015, daca aplicam o plata distributiva, pentru primele 30 de hectare se va achita 177 de euro, cei cu suprafete mai mari de 30 de hectare urmand sa primeasca o plata de 150 de euro pe hectar. Aceste plati vor creste pana in 2020, cand vor ajunge 197 de euro pentru primele 30 de hectare, iar ceilalti - la 165 de euro pe hectar. Mi s-a parut important sa aplicam aceasta plata distributiva pentru a incuraja fermele de familie si fermele medii cu suprafete cuprinse intre 5 si 30 de hectare”, a conchis ministrul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h










Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016