Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii bistriteni primesc sute de mii de euro pentru a proteja carstelul de camp

fermierii-bistriteni-primesc-sute-de-mii-de-euro-pentru-a-proteja-carstelul-de-camp

Este vorba de o pasare rara, protejata la nivelul Uniunii Europene, iar banii vin de la APIA, pentru ca pasarilor sa nu le fie afectat habitatul.


In timp ce majoritatea fermierilor romani primeste bani de la APIA pentru a-si munci pamantul sau pentru a creste animale, circa 300 de loclanici din judetul Bistrita beneficiaza de sume importante din fonduri europene pentru a proteja o pasare pe cale de disparitie, care a carei prezenta a fost semnalata de mai multi ani in doua comune ale judetului.
 
Este vorba de carstelul de camp, o pasare asemanatoare cu prepelaita, protejata la nivel mondial, care, in luna aprilie a fiecarui an, vine din Africa si isi face cuib pe terenurile fermierilor din comunele Chiochis si Nuseni, pe un areal ce se intinde pe circa 2.100 de hectare.
 
Fiind vorba de o pasare pe cale de disparitie, carstelul de camp este ocrotit, iar autoritatile europene aloca anual sute de mii de euro in acest sens, printre beneficiarii acestor fonduri acordate prin APIA, numarandu-se de trei ani si aproximativ 300 de fermieri din cele doua comune bistritene.
 
Pentru Campania 2013, nu mai puĊ£in de 304 fermieri din judet au solicitat de la APIA sprijin pentru Pachetul 3 „Pajisti importante pentru pasari”, acestia  primind aproape 440.000 de euro pentru o suprafata de 2.105 ha. Pentru fiecare hectar de pasune sprijinul acordat de stat este de 209 euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In schimbul acestor sume, fermierii trebuie sa respecte anumite reguli pentru a nu distruge habitatul pasarilor. Astfel, acestia nu au voie sa foloseasca fertilizanti si pesticide, nu au voie sa coseasa mai repede de 31 iulie iar lucrarile nu trebuie sa fie mecanizate. De asemenea, sunt obligati sa lase o banda de 3 metri pe marginile fiecarei parcele, pentru ca pasarile sa-si poata depune ouale.
 
Anul acesta  este al treilea care le aduce bani fermierilor din cele doua comune, acestia semnand cu APIA un angajament pentru o perioada de cinci ani si primind anual sute de mii de euro pentru protejarea carstelului de camp. Controalele sunt insa foarte severe, iar daca fermierii incalca una dintre conditii, pot ramane oricand fara bani.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016