Publicat in: Diverse
Firmele care produc salam de Sibiu fara a face parte din asociatia de profil, trebuie sa retraga produsul de pe piata
Aceasta, pentru ca salamul de Sibiu a dobandit din 10 martie 2016 denumirea de Indicatie Geografica Protejata, oar singurii avizati sa fabrice acest produs sunt membrii Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu.
La finele saptamanii trecute, ministrul Achim Irimescu a anuntat in cadrul unui eveniment dedicat produselor care au obtinut protectie la nivelul Uniunii Europene ca salamul de Sibiu nu mai poate fi fabricat decat de producatorii din Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu, iar restul producatorilor trebuie sa-si retraga acest produs de pe piata.
 
„Cine are un produs salam de Sibiu care nu respecta caietul de sarcini trebuie sa il retraga, trebuie sa discute cu Asociatia in cauza si sa obtina caietul de sarcini si astfel are dreptul de a produce”, a precizat Achim Irimescu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministrul a precizat in cadrul conferintei ca sunt si alti producatori care ar dori sa poata sa realizeze salamul de Sibiu, dar ca sunt reguli clare pe care trebuie sa le respecte si ca nu Ministerul Agriculturii se ocupa de acest aspect.

Carmen Gavrilescu, reprezentanta Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu, a declarat ca toti cei care doresc sa realizeze acest produs trebuie sa aiba o fabrica, sa realizeze produsul conform caietului de sarcini si sa fie in arealul geografic.
 
Acesta a mai spus ca, in prezent, are o solicitare de la compania Cristim si ca daca indeplineste criteriile atunci va fi primita.
 
 Salamul de Sibiu a dobandit, din 10 martie 2016, oficial, denumirea de Indicatie Geografica Protejata, la 20 de zile de la publicarea anuntului de inregistrare in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
 
Salamul de Sibiu este un salam crud-uscat, realizat din carne de porc provenita de la porci ajunsi la maturitate si din slanina tare. Amestecul este umplut in membrane naturale si/sau colagenice si supus afumarii cu lemn de esenta tare, maturarii si uscarii la rece.
 
Pentru maturare se utilizeaza produse alcoolice precum vinul alb, rosu sau rose, coniac, vinars, vinuri spumante, bere neagra. De asemenea, sunt folosite culturi de mucegai nobil— Penicillium nalgiovensis sau un amestec de diferite tipuri Penicillium, care contin obligatoriu Penicillium nalgiovensis. 

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Ministrul Achim Irimescu, la reuniunea lunara a Consiliului Uniunii Europene
Ministrul Achim Irimescu, la reuniunea lunara a Consiliului Uniunii Europene
Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, a participat in perioada 12...
Bilantul mandatului lui Achim Irimescu in fruntea Ministerului Agriculturii
Bilantul mandatului lui Achim Irimescu in fruntea Ministerului Agriculturii
Prezent la deschiderea targului Indagra 2016, Achim Irimescu a facut un bilant al activitatii...
Participarea ministrului Achim Irimescu la conferinţa privind cooperarea pentru pescuit la Marea Neagra
Participarea ministrului Achim Irimescu la conferinţa privind cooperarea pentru pescuit la Marea Neagra
Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat 25 la lucrarile...
Ce a discutat ministrul Achim Irimescu cu portentialii investitori americani in sectorul agricol
Ce a discutat ministrul Achim Irimescu cu portentialii investitori americani in sectorul agricol
In cuvantul sau, ministrul Achim Irimescu a facut o scurta descriere a oportunitatilor pe care le...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton