Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Firmele care produc salam de Sibiu fara a face parte din asociatia de profil, trebuie sa retraga produsul de pe piata

Aceasta, pentru ca salamul de Sibiu a dobandit din 10 martie 2016 denumirea de Indicatie Geografica Protejata, oar singurii avizati sa fabrice acest produs sunt membrii Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu.
„Cine are un produs salam de Sibiu care nu respecta caietul de sarcini trebuie sa il retraga, trebuie sa discute cu Asociatia in cauza si sa obtina caietul de sarcini si astfel are dreptul de a produce”, a precizat Achim Irimescu.
Ministrul a precizat in cadrul conferintei ca sunt si alti producatori care ar dori sa poata sa realizeze salamul de Sibiu, dar ca sunt reguli clare pe care trebuie sa le respecte si ca nu Ministerul Agriculturii se ocupa de acest aspect.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propria ta Plantatie de Paulownia
Cum sa castigi 30 000 euro ha chiar din cel de-al 3-lea an al afacerii tale cu fabulosii arbori Paulownia Comanda acum CD-ul tau despre Plantatia de Paulownia Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri privind infiintarea unei plantatii de Paulownia El iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa...
valabila 48h
Carmen Gavrilescu, reprezentanta Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu, a declarat ca toti cei care doresc sa realizeze acest produs trebuie sa aiba o fabrica, sa realizeze produsul conform caietului de sarcini si sa fie in arealul geografic.
Acesta a mai spus ca, in prezent, are o solicitare de la compania Cristim si ca daca indeplineste criteriile atunci va fi primita.
Salamul de Sibiu a dobandit, din 10 martie 2016, oficial, denumirea de Indicatie Geografica Protejata, la 20 de zile de la publicarea anuntului de inregistrare in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Salamul de Sibiu este un salam crud-uscat, realizat din carne de porc provenita de la porci ajunsi la maturitate si din slanina tare. Amestecul este umplut in membrane naturale si/sau colagenice si supus afumarii cu lemn de esenta tare, maturarii si uscarii la rece.
Pentru maturare se utilizeaza produse alcoolice precum vinul alb, rosu sau rose, coniac, vinars, vinuri spumante, bere neagra. De asemenea, sunt folosite culturi de mucegai nobil— Penicillium nalgiovensis sau un amestec de diferite tipuri Penicillium, care contin obligatoriu Penicillium nalgiovensis.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 afaceri agricole in 2023 + Planul de afacere".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura