Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri europene 2023. Cand ajung banii in conturile fermierilor?

fonduri-europene-2023-cand-ajung-banii-in-conturile-fermierilor

Sansele ca fermierii sa primeasca banii din fonduri europene anul acesta se diminueaza, avand in vedere ca MADR a amanat lansarea noilor interventii.


Potrivit celor mai noi declaratii ale oficialilor, primele apeluri pentru proiecte vor incepe din luna octombrie. Totusi, vor mai trece cateva luni pana cand banii vor ajunge in conturile fermierilor.
 
"Eu mi-as pune o intrebare retorica: va reusi anul acesta Romania sa absoarba fonduri din Pilonul II? Raspunsul meu este categoric nu. Nu cred ca vom reusi efectiv sa absorbim bani, dar cel putin sper sa demaram procedurile de depunere a proiectelor, care si asa sunt in intarziere.
 
Daca intr-adevar incepe depunerea in octombrie-noiembrie, asa cum se discuta, evaluarea si semnarea contractelor de finantare, depunerea transelor de plata, conditioneaza incasarea efectiva a fondurilor europene. Or tot acest demers procedural inseamna cateva luni de zile. Daca ne miscam foarte repede, este posibil sa ajungem la anul in cazul cel mai fericit", a precizat consultantul Andra Popescu, consultant in accesarea fondurilor europene.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, specialistii sunt de parere ca primele sesiuni de depunere a proiectelor vor fi lansate cu un prag maxim de puncte. In acest fel, un numar mic de proiecte se vor depune in prima luna. Depunerea efectiva ar urma sa inceapa in noiembrie-decembrie.
 
"In principiu, daca o sa se deschida sesiunea cu un punctaj destul de mare, cum suntem obisnuiti, cu siguranta in prima luna nu vor fi depuse multe proiecte, deci efectiv proiectele cu un punctaj general vor fi depuse in noiembrie-decembrie. Deci anul acesta, cu siguranta nu vor fi solicitate cereri de plata", a adaugat Gabriela Fekete, consultant pentru fonduri europene.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016