Publicat in: Diverse
Germania devine o destinatie preferata pentru exportatorii romani de alimente
Exporturile de produse agroalimentare romanesti in Germania au crescut in 2011 cu 20%, situandu-se la 300 de milioane de euro, desi Romania inregistreaza inca o balanta comerciala negativa, a declarat, joi, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, intr-o conferinta de profil.
"Desi avem o balanta negativa cu Germania, in ultimul an au crescut exporturile din Romania spre Germania cu 20%. Sunt produse care s-au importat din Romania anul trecut, alaturi de tutun si porumb aflandu-se si rapita. Nu stiu daca si in 2012 vom fi la fel de competitivi din punct de vedere al exportului pe aceasta zona pentru ca 90% din rapita a fost compromisa", a spus Constantin.

Potrivit sursei citate, in 2011, valoarea produselor agroalimentare importate din Germania a fost de 500 milioane de euro, iar exporturile s-au apropiat de 300 de milioane de euro.

Constantin a anuntat ca in 2013 Romania va fi partener la un targ important din Germania care se adreseaza agriculturii ecologice - Biofach Nurenberg, Romania fiind tara anului. "Sper ca Romania sa faca fata acestei provocari pentru ca vor fi foarte multi producatori romani acolo, dar va trebui sa facem fata si noi, institutional pentru ca vor participa toate statele membre", a adaugat seful MADR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


In opinia acestuia, Romania ar trebui sa se orienteze catre pietele emergente, precum Rusia, China sau piata asiatica, unde gradul de absorbtie este mai mare, deoarece ar putea contribui la redresarea balantei comerciale cu produse agroalimentare.

Situatia actuala a industriei alimentare din Romania si interactiunea cu comertul modern sunt analizate joi intr-o conferinta de profil la care participa reprezentanti ai sectorului, atat din sistemul de stat cat si din cel privat.

Evenimentul prezinta oportunitatile si provocarile in comercializarea produselor agricole autohtone si importanta cooperarii in lantul logistic alimentar in oglinda cu exemple din alte tari europene.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton