Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gradina cu pietre

gradina-cu-pietre

folosirea pietrelor in amenajarea gradinii, bolovani de rau, borduri, alei pavate, pietre in gradina


Uneori gradina pare anosta, desi am adunat in ea plantele care ne plac - fie ca e vorba de cat mai multe varietati, fie de specii exotice. Pentru a schimba ceva, pentru a da un alt aer gradinii, v-ati gandit vreodata sa folositi pietre?

Pietrele mari, cu forme neregulate si colturi sau adancituri naturale, sunt interesante si arata foarte bine in gradina. In lipsa spatiului, la fel de bine arata si pietrele de mici dimensiuni.

Cativa bolovani nu foarte mari (cat sa ii puteti lua in brate) asezati ici-colo printre flori sau la marginea aleilor vor da un aer rustic si detasat oricarei gradini.

Puneti destul pamant in jurul fiecarei pietre pentru a o ancora bine; uneori poate fi nevoie sa ingropati piatra pe jumatate sau mai putin. Dupa ce ati asezat pietrele, pamantul trebuie lasat cateva zile sa se taseze.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Intr-o gradina mica, puteti opta pentru un zid de pietre. In acest caz, calcarul e o alegere buna: este o piatra moale, poroasa, care lasa umezeala si unele radacini sa treaca prin ea; in plus, el are adancituri care pot fi umplute cu pamant, sau care pot fi locul preferat de muschi sau licheni.


Cum se procedeaza si ce flori alegem pentru rocarii
Asezati pietrele una peste alta, in plan putin inclinat inspre fata, si puneti pamant intre ele. Dupa ceva timp sau chiar de la inceput, puteti aseza intre crapaturi plante alpine. Cele mai potrivite sunt plantele perene care nu cresc prea inalte sau specii curgatoare; alegeti si ierburi ornamentale sau plante care infloresc vara, pentru a avea culoare tot timpul anului.

Plantele obisnuite care dau bine alaturi de pietre sunt: flox, nu-ma-uita, levantica, margareta, lobelia, clopotei, dalia si chiar si plante aromatice. In general, aceste plante supravietuiesc si in pamant sarac in substante hranitoare. Plantele inalte trebuie taiate dupa ce au inflorit, tulpinile sau frunzele uscate trebuie, de asemenea, inlaturate.

Aveti grija sa tineti in frau plantele care s-au inradacinat prea bine sau care sunt prea mari pentru spatiul care le-a fost destinat. In ceea ce priveste daunatorii, melcii ar putea fi o problema, pentru ca lor le place sa stea la adapostul pietrelor, unde pamantul e mai mereu jilav.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016