Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

I-a scapat porumbelul! Ce alte schimbari vor fi aplicate in impozitarea agricultorilor?

i-a-scapat-porumbelul-ce-alte-schimbari-vor-fi-aplicate-in-impozitarea-agricultorilor

Schimbarile aduse codului fiscalsi care au intrat in vigoare de astazi, 1 februarie, i-au nemultumit pe agricultori, acestia fiind pusi sa plateasca un impozit pe norme de venit calculate in functie de suprafata lucrata sau de numarul de animale din batatura.


Asa cum spuneam atunci, este vorba de un impozit pe proprietate sau, daca vreti, un impozit forfetar, decuplat de productia sau de veniturile obtinute.

Atata timp cat se impoziteaza suprafata, nu graul sau porumbul vandut, este limpede ca vorbim de un impozit pe proprietate.

Ministrul Agriculturii tine insa sa sublinieze ca nu este asa si ca noi, cei care interpretam in acest fel modificarile, ne inselam.

"Daca luam norma de venit la cereale, calculele sunt foarte simple, acel 2% impozit introdus la sursa de guvernul PDL insemna prin valorificarea productiei 214 lei pe hectar, iar acum se reduce la 96 lei pe hectar. Nu este un impozit forfetar care se aplica pe suprafata ci un impozit pe venit calculat pentru a mari baza de impozitare. Normele de venit aprobate in OUG sunt extrase pe baza datelor INS, ASAS si ale Directiile Agricole", a precizat Daniel Constantin, explicand si cum s-a ajuns la cifrele din noul Cod Fiscal (3 vaci, 2 hectare etc).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Tot de la ministru aflam in premiera ca nici nu s-a uscat cerneala pe textul legii, ca vor urma schimbari. Daca in prezent normele de venit sunt aceleasi pentru toata lumea, se intentioneaza ca ele sa fie schimbate si calculate in functie de regiune. Astfel, nea Vasile de la Dormarunt va plati un impozit diferentiat fata de baciul Gheorghe de la Sibiu.

"Din actuala forma de impozitare, practic se degreveaza presiunea de pe umerii celor care plateau corect impozitele, iar acum baza de impozitare creste. Norma de venit este aceeasi si in Baragan si in alte zone mai dificile, la fel cum este si subventia pe care o acordam de la buget si de la UE, indiferent de zona. Anual insa aceste norme se vor calcula de Directiile Agricole Judetene, tinand cont si de perspectiva regionalizarii. Cred ca normele de venit trebuie calculate la nivelul fiecarui judet", a precizat ministrul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016