Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In perioada 2012-2020, agricultura romaniei va fi mai bogata cu 7 miliarde de euro

in-perioada-2012-2020-agricultura-romaniei-va-fi-mai-bogata-cu-7-miliarde-de-euro

Romania ar putea sa primeasca pentru agricultura, in urmatorul exercitiu financiar multianual 2014 - 2020, un buget cu aproape 7 miliarde de euro mai mare decat cel actual, ajungand la 21 miliarde de euro, a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu.


"Agricultura ar urma sa primeasca circa 400 de miliarde de euro din cele 1.025 de miliarde de euro cat este bugetul european, iar agriculturii romanesti ar urma sa-i revina un buget cu aproape 7 miliarde de euro mai mare decat bugetul actual din 2007 - 2013. Daca in prezent avem 13,5 miliarde de euro, pentru perioada urmatoare bugetul ar fi de 21 de miliarde de euro", a spus Irimescu, la dezbaterea "Romania si Reforma Politicii Agricole Comune. Impact si Oportunitati".

Potrivit acestuia, majorarea bugetului are loc pe fondul cresterii graduale pentru platile directe, care ar ajunge la 100% in 2016, si unei cresteri de 20 de euro/ha datorita convergentei, procesul prin care platile directe incearca sa se alinieze la nivel european.

"Cineva s-ar intreba despre ce aliniere este vorba daca un agricultor olandez beneficiaza de 459 de euro, iar agricultorul roman de 180 de euro, insa aici discutiile sunt mai profunde. Este cert ca daca platile sunt la acest nivel, asta este din cauza faptului ca, in perioada de referinta, cand s-au negociat sumele pentru Romania, noi am avut performante slabe in ceea ce priveste productivitatea la hectar", a explicat secretarul de stat.

Legat de subventii agricole, de banii adresati agricultorilor incepand din 2014, Irimescu a precizat ca, in cazul in care cresterea propusa initial ar fi de 20 de euro/ha pentru Romania, s-ar ajunge la 75% din plata medie europeana, care este acum de 270 de euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Pentru a oferi o crestere mai mare tarilor aflate sub medie, a trebuit sa taie de la statele membre mari, precum Franta sau Germania, care sunt dispuse sa accepte unele reduceri, dar nu oricat si nu oricum. Din cauza asta, sunt discutii ridicate in consiliu de statele respective prin care cer sa se ia in calcul cei doi piloni", a precizat oficialul MADR.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton