Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Interzicerea pescuitului sturionilor fara oferirea de alternative a fost considerata un esec
Intre 11-12 aprilie 2013 a avut loc cea de-a treia reuniune a Grupului de Actiune pentru Conservarea Sturionilor (Danube Sturgeon Task Force). Intalnirea a reunit reprezentanti guvernamentali si experti din 9 tari situate in bazinul Dunarii: Austria, Bulgaria, Elvetia, Germania, Romania, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria.
Participantii au definitivat Strategia si Programul de actiune "Sturion 2020" pentru salvarea acestor specii si protejarea lor atat in Dunare cat si in bazinul Marii Negre.
Masurile discutate vizeaza atat aspecte de protectia mediului, cat si initiative pentru dezvoltarea socio-economica a comunitatilor de pescari, grav afectate de interdictia pescuitului la sturioni.
Concluzia unanima a participantilor a fost ca interzicerea pescuitului fara oferirea de alternative a fost un esec iar singurul mod de a rezolva problema braconajului este colaborarea cu localnicii si implicarea lor in protejarea sturionilor, pescuit sustenabil si dezvoltare de activitati economice alternative.
Sturion 2020 propune o abordare integrativa si multidisciplinara care va necesita colaborare si dezvoltarea de proiecte comune cu toate cele 11 Arii Prioritare din cadrul SUERD. Programul este considerat unul de importanta majora in Regiunea Dunarii, fiind inclus in cel mai recent raport al Comisiei Europene referitor la Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Din partea romana au participat reprezentanti ai Institutului de Biologie al Academiei Romane - Bucuresti, Institutului National Delta Dunarii - Tulcea, Institutului National pentru Cercetare si Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" - Constanta, Centrului National pentru Dezvoltare Durabila – Bucuresti si Asociatiei "Ivan Patzaichin – Mila 23" - Bucuresti.
In Dunare si Marea Neagra mai traiesc 5 specii de sturioni: cega, morun, nisetru, patruga si viza, toate periclitate. Mai batrani decat dinozaurii, cu un aspect inedit datorita scheletului cartilaginos si fara solzi acesti pesti calatori sunt valorificati economic pentru carne, clei si icrele negre iar prezenta lor reprezinta baromentrul unui ecosistem sanatos.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi