Publicat in: Diverse
Interzicerea pescuitului sturionilor fara oferirea de alternative a fost considerata un esec
Intre 11-12 aprilie 2013 a avut loc cea de-a treia reuniune a Grupului de Actiune pentru Conservarea Sturionilor (Danube Sturgeon Task Force). Intalnirea a reunit reprezentanti guvernamentali si experti din 9 tari situate in bazinul Dunarii: Austria, Bulgaria, Elvetia, Germania, Romania, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria.
Participantii au definitivat Strategia si Programul de actiune "Sturion 2020" pentru salvarea acestor specii si protejarea lor atat in Dunare cat si in bazinul Marii Negre.

Masurile discutate vizeaza atat aspecte de protectia mediului, cat si initiative pentru dezvoltarea socio-economica a comunitatilor de pescari, grav afectate de interdictia pescuitului la sturioni.

Concluzia unanima a participantilor a fost ca interzicerea pescuitului fara oferirea de alternative a fost un esec iar singurul mod de a rezolva problema braconajului este colaborarea cu localnicii si implicarea lor in protejarea sturionilor, pescuit sustenabil si dezvoltare de activitati economice alternative.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Sturion 2020 propune o abordare integrativa si multidisciplinara care va necesita colaborare si dezvoltarea de proiecte comune cu toate cele 11 Arii Prioritare din cadrul SUERD. Programul este considerat unul de importanta majora in Regiunea Dunarii, fiind inclus in cel mai recent raport al Comisiei Europene referitor la Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii.

Din partea romana au participat reprezentanti ai Institutului de Biologie al Academiei Romane - Bucuresti, Institutului National Delta Dunarii - Tulcea, Institutului National pentru Cercetare si Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" - Constanta, Centrului National pentru Dezvoltare Durabila – Bucuresti si Asociatiei "Ivan Patzaichin – Mila 23" - Bucuresti.

In Dunare si Marea Neagra mai traiesc 5 specii de sturioni: cega, morun, nisetru, patruga si viza, toate periclitate. Mai batrani decat dinozaurii, cu un aspect inedit datorita scheletului cartilaginos si fara solzi acesti pesti calatori sunt valorificati economic pentru carne, clei si icrele negre iar prezenta lor reprezinta baromentrul unui ecosistem sanatos.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton