Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Noul sef de la Agricultura spune ca in acest sens trebuie gasita o asociatie care sail promoveze.
In cursul audierilor din comisiile de specialitate, ce au precedat investirea sa ca ministru al Agriculturii, Achim Irimescu a abordat si problema produselor traditionale romanesti, mentionand ca intentia sa este de a continua demersurile pentru inregistrarea salamului de Sibiu, telemelei de Ibanesti, pestelui Novac Afumat si chiar a kurtos kolac-ului, ca astfel de produse.
Desi marea majoritate a oamenilor sunt convinsi ca in cazul kurtos kolac-ului vorbim de un produs unguresc, noul ministru a precizat ca a luat deja legatura pe aceasta tema cu autoritatile din Ungaria, cu care s-a stabilit de comun acord ca este vorba de un produs romanesc.
„Am vorbit in acest sens cu oficialii din Ungaria si am stabilit de comun acord ca este produs romanesc, dar nu am gasit pana acum o asociatie care sa-l promoveze”, a precizat in acest sens Achim Irimescu.
Pana in prezent la UE a fost inregistrat ca produs traditional romanesc doar magiunul de Topoloveni.
„Mai vrem sa mai protejam salamul de Sibiu si telemeaua de Ibanesti. Se mai pune problema afumatului de Novaci, care are o problema ca este promovat de un agent economic si nu de catre o asociatie”, a mai spus seful MADR.
Desi marea majoritate a oamenilor sunt convinsi ca in cazul kurtos kolac-ului vorbim de un produs unguresc, noul ministru a precizat ca a luat deja legatura pe aceasta tema cu autoritatile din Ungaria, cu care s-a stabilit de comun acord ca este vorba de un produs romanesc.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Am vorbit in acest sens cu oficialii din Ungaria si am stabilit de comun acord ca este produs romanesc, dar nu am gasit pana acum o asociatie care sa-l promoveze”, a precizat in acest sens Achim Irimescu.
Pana in prezent la UE a fost inregistrat ca produs traditional romanesc doar magiunul de Topoloveni.
„Mai vrem sa mai protejam salamul de Sibiu si telemeaua de Ibanesti. Se mai pune problema afumatului de Novaci, care are o problema ca este promovat de un agent economic si nu de catre o asociatie”, a mai spus seful MADR.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News