Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Kurtos kolac-ul ar putea fi inregistrat ca produs traditional romanesc
Noul sef de la Agricultura spune ca in acest sens trebuie gasita o asociatie care sail promoveze.
In cursul audierilor din comisiile de specialitate, ce au precedat investirea sa ca ministru al Agriculturii, Achim Irimescu a abordat si problema produselor traditionale romanesti, mentionand ca intentia sa este de a continua demersurile pentru inregistrarea salamului de Sibiu, telemelei de Ibanesti, pestelui Novac Afumat si chiar a kurtos kolac-ului, ca astfel de produse.
Desi marea majoritate a oamenilor sunt convinsi ca in cazul kurtos kolac-ului vorbim de un produs unguresc, noul ministru a precizat ca a luat deja legatura pe aceasta tema cu autoritatile din Ungaria, cu care s-a stabilit de comun acord ca este vorba de un produs romanesc.
„Am vorbit in acest sens cu oficialii din Ungaria si am stabilit de comun acord ca este produs romanesc, dar nu am gasit pana acum o asociatie care sa-l promoveze”, a precizat in acest sens Achim Irimescu.
Pana in prezent la UE a fost inregistrat ca produs traditional romanesc doar magiunul de Topoloveni.
„Mai vrem sa mai protejam salamul de Sibiu si telemeaua de Ibanesti. Se mai pune problema afumatului de Novaci, care are o problema ca este promovat de un agent economic si nu de catre o asociatie”, a mai spus seful MADR.
Desi marea majoritate a oamenilor sunt convinsi ca in cazul kurtos kolac-ului vorbim de un produs unguresc, noul ministru a precizat ca a luat deja legatura pe aceasta tema cu autoritatile din Ungaria, cu care s-a stabilit de comun acord ca este vorba de un produs romanesc.
„Am vorbit in acest sens cu oficialii din Ungaria si am stabilit de comun acord ca este produs romanesc, dar nu am gasit pana acum o asociatie care sa-l promoveze”, a precizat in acest sens Achim Irimescu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pana in prezent la UE a fost inregistrat ca produs traditional romanesc doar magiunul de Topoloveni.
„Mai vrem sa mai protejam salamul de Sibiu si telemeaua de Ibanesti. Se mai pune problema afumatului de Novaci, care are o problema ca este promovat de un agent economic si nu de catre o asociatie”, a mai spus seful MADR.
Autor:
Florescu George
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura