Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lampioane vii pentru gradini colorate

lampioane-vii-pentru-gradini-colorate

O planta de o frumusete surprinzatoare, floarea lampion (Physalis alkekengi) va coloreaza gradinile in portocaliu aprins, la sfarsitul toamnei.


Este o planta ornamentala rar intalnita in gradini, desi ea creste si salbatica in paduri. Denumirea populara este papalau, sau lampion chinezesc. Toamna tarziu, fructele ei asemanatoare cireselor sunt acoperite cu un invelis protector de consistenta hartiei, de culoare portocaliu aprins, asemanator ca forma cu felinarele chinezesti - de unde ii vine si denumirea.

Cum se poate cultiva lampionul chinezesc?
Floarea lampion creste ca o tufa, in locuri insorite sau cu umbra partiala. Are nevoie de un sol usor, bine ingrasat, in care sa nu balteasca apa.

In lunile de vara infloreste cu flori mici, nesemnificative, de culoare alb-galbui.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Nu are nevoie de foarte multa apa, udati planta moderat, doar in perioadele de seceta. Inainte de venirea iernii este bine sa o acoperiti cu un strat de frunze uscate, pentru a o feri de inghet.

Sfat: radacinile plantei se dezvolta cu repeziciune si, din loc in loc, apar noi lastari. Din acest motiv lampionul chinezesc poate fi considerat semi-invaziv.


Nu saditi aceasta lampionul chinezesc alaturi de alte specii mai sensibile, cum ar fi plantele aromatice (busuioc, cimbru), pentru ca le va sufoca.

Aranjamente cu plante uscate
Lampionul chinezesc este ideal pentru aranjamente de interior. Toamna, taiati tulpinile de la baza tufei si uscati-le intr-o camera aerisita. Indepartati cu grija frunzele lasand doar fructele de-a lungul tulpinii. O idee de aranjament este sa asezati tulpini de lampion chinezesc cu fructe alaturi de papura, ciulini si ierburi uscate, intr-o vaza inalta. Va decora apartamentul pe toata perioada iernii, daca il tineti intr-un loc uscat.

Atentie la confuzii: papalaul si tomatillo !
Se cunosc nu mai putin de 80 de specii asemanatoare de papalau - lampion chinezesc. La unele, fructele sunt portocalii iar culoarea caliciului (invelisul ca de hartie al fructelor) este galbena. Desi fructele unor specii se pot folosi in bucatarie la ornarea unor prajituri sau salate, nu va sfatuim sa faceti acelasi lucru decat dupa identificarea exacta a varietatii, de catre un specialist.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016