Legumicultorii din asociatiile de producatori pot solicita despagubiri
Publicat la data de 05 Aug. 2013 in:
Diverse Legumicultorii care au recolte foarte bogate, supraproductii si se lupta cu scaderea brusca a pretului la culturile in cauza, pot solicita despagubiri, conform reglementarilor europene, doar daca fac parte dintr-o asociatie de producatori acreditata de MADR.
Organizatia Hortifruct, a avut anul acesta o supraproductie de castraveti, aceasta fiind nevoita in luna iulie sa retraga de pe piata 1000 de tone de castraveti. Organizatia a solicitat un sprijin financiar statului.
Programele operationale puse la dispozitie de minister le ofera organizatiilor de producatori de fructe si legume ocazia de a implementa masuri de prevenire si gestionare a crizelor sau alte masuri de investitii, promovare sau dezvoltare.
„Prevenirea si gestionarea crizelor se concentreaza pe evitarea si/sau solutionarea crizelor de pe pietele de fructe si legume, acoperind in acest context: (a) retragerea de pe piata; (b) recoltarea in stare necoapta sau nerecoltarea fructelor si a legumelor; (c) promovarea si comunicarea;(d) masuri de formare; (e) asigurarea recoltelor; (f) sprijin pentru costurile administrative antrenate de infiintarea fondurilor mutuale”, relateaza APIA.
Produsele care ajung sa fie retrase de pe piata pot fi distribuite gratuit organizatiilor si fundatiilor de caritate, spitalelor, caminelor de batrani sau pot fi distruse.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
Organizatia de producatori poate solicita plata sprijinului financiar, pentru oricare dintre masurile reglementate de APIA, printr-o cerere de plata partiala ce poate fi depusa in luna septembrie a acestui an sau pe baza cererii de plata anuale ce se depune in perioada 1.01 – 15.02.2014. Sprijinul financiar acordat este in functie de cantitatea de produse retrase, modul ambalare si transport. In vederea acordarii acestui sprijin se efectueaza controale la fata locului.
Sursa foto: www.sxc.hu
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>