Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR va realiza lista neagra a celor care nu vor mai primi anul viitor plati pe suprafata

madr-va-realiza-lista-neagra-a-celor-care-nu-vor-mai-primi-anul-viitor-plati-pe-suprafata

Totodata, ministerul va introduce si o definitie exacta a termenului de „fermier activ”.


La jumatatea acestei saptamani, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat cateva masuri pe care ministerul pe care il conduce le va lua in viitorul apropiat pentru a-i proteja pe adevaratii fermieri. Astfel, conform declaratiilor acestuia, MADR va va introduce o definitie a fermierului activ si o lista neagra a companiilor şi entitatilor administrative care nu vor mai primi plati pe suprafata, lista ce va deveni valabila pentru cei care vor depune cereri de plata pentru anul 2015.
 
„Pentru a proteja adevaratii fermieri din Romania, introducem o definitie a fermierului activ si o lista neagra a companiilor care nu vor mai primi platile pe suprafata. Şi aici, cred ca cele mai multe discutii, va amintiti foarte bine, au fost atunci cand s-au incasat plati pe pajistile care apartineau de consiliile locale, primarii iar consiliile respective nu erau stimulate, pentru ca incasau fonduri pe care le puteau folosi oriunde, nu erau stimulate sa concesioneze catre crescatorii de animale. Consiliile locale, odata cu introducerea acestei liste negre, nu vor mai putea primi plata pe suprafata” a precizat ieri ministrul Agriculturii.
 
Acesta a mai precizat ca respectiva lista nu se va referi doar la consiliile locale, facand referire si la persoanele fizice sau societatile care figureaza in acte ca administrand suprafete pe care functioneaza aeroporturi, terenuri de sport etc.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Bineinteles ca nu ne vom opri la consiliile locale. Sunt foarte multe zone in care vom considera ca nu sunt fermieri activi. In primul rand, avem o lista neagra agreata la nivel european, general valabila in toate statele membre ale UE, ce cuprinde persoane fizice sau juridice care gestioneaza aeroporturi, servicii de transport feroviar, sisteme de alimentare cu apa, servicii imobiliare, terenuri permanente de sport, terenuri destinate activitatilor de recreere. Lista neagra a Romaniei, din experienta anilor 2007-2013, este mai mare. Şi noi am introdus persoane fizice sau juridice care gestioneaza banci, cooperative de credit, institutii financiar nebancare, societati de asigurare, burse de marfuri, servicii de transport rutier, firme de constructii, CNADNR-ul, societati de exploatare forestiera. Chiar si parohiile sunt pe lista neagra, dar aici se pot incasa in continuare subventii, platile pe suprafata, daca - este o prevedere a Regulamentului european - o treime din veniturile pe care le are parohia respectiva sunt reprezentate de platile directe” a mai precizat ministrul, mentionand si ca respectiva lista neagra va fi notificata Comisiei Europene pana in luna septembrie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016