Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Mai mult de doua treimi din productia de grau, buna pentru panificatie
Este estimarea facuta de presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase Rompan, Aurel Popescu.
Unul din reprezentantii importanti ai industriei de panificatie din Romania a declarat recent ca mai mult de 60 la suta din productia de grau din acest an este buna pentru a fi prelucrata in acest domeniu, aceasta in ciuda ploilor care au diminuat nu numai calitatea ci si productia din acest an.
Cel care a facut aceasta declaratie este Aurel Popescu, presedintele Rompan, care a precizat ca „analizele efectuate de Institutul de Bioresurse Alimentare pe 80 la suta din productia de grau obtinuta in acest an arata ca peste doua treimi din recolta este buna pentru panificatie. Din pacate, ploile din perioada recoltatului au redus nu numai calitatea recoltei ci si cantitatea, insa avem asigurat consum intern dar si un potential de export de circa 3 milioane de tone”.
Acesta a mai precizat ca graul se vinde in prezent cu 700-720 de lei pe tona, adus direct la moara, pretul fiind ceva mai ridicat decat valoarea inregistrata in aceeasi perioada din 2013.
„Producatorii cer acum mai mult pe tona de grau, in jur de 200 de euro, desi pe bursele externe se vinde la preturi mult mai scazute. Practic, pretul este stabilit in portul Constanta de marii traderi prezenti in comertul cu cereale”, a adaugat seful Rompan.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Necesarul intern de grau se ridica la trei milioane de tone - aproximativ 250.000 de tone lunar, la care se adauga alte 500.000 de tone de grau pentru samanta.
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, productia de grau obtinuta in acest an a fost de 7,37 milioane de tone, usor peste nivelul anului trecut, de 7,343 milioane tone, dar sub estimarile agricultorilor de 8 milioane de tone.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura