Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Metode de inmultire a plantelor: MARCOTAJUL

metode-de-inmultire-a-plantelor-marcotajul

Marcotajul, la fel ca si butasirea, este o metoda de inmultire prin care dintr-o planta mama se obtin plante identice cu aceasta din punct de vedere genotipic (care au aceleasi caracteristici).


Spre deosebire insa de butasire, care presupune mai intai detasarea unor fragmente (ex: varfuri de tulpini) si apoi inradacinea lor fie in apa, fie direct in sol, in cazul marcotajului detasarea fragmentelor are lod de abia dupa inradacinare.

Trebuie precizat ca marcotajul nu se poate aplica tuturor plantelor ci doar anumitor specii ale caror tulpini au proprietatea ca atunci cand se afla in contact cu pamantul sa emita radacini.

Tipuri de marcotaj

- Marcotajul terestru presupune intinderea tulpinii pe pamant si ingroparea unei regiuni de 10-20 cm, regiune in care tulpina va forma radacini si lastari. Dupa intervalul de 6 saptamani, tulpina este sectionata la 30 cm de locul aparitiei lastarilor si se obtine astfel o noua planta.

- Marcotajul prin musuroire se face in cazul plantelor cu tulpini pitice. Prin musuroirea la baza tulpinii se obtin lastari inradacinati care pot fi apoi detasati cu usurinta si plantati in ghivece. Marcotajul prin musuroire se practica la Anthurium andreanum. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

- Marcotajul aerian se face la speciile cu tulpini inalte care nu pot fi coborate pe pamant, cum ar fi leandrul sau ficusul. In acest caz, in zona tulpinii unde se doreste aparitia unui lastar inradacinat se fixeaza o cantitate de pamant umezit, cu ajutorul unei folii transparente de plastic, strans fixata la ambele capete. Pentru a stimula aparitia de radacini si lastari, de regula in regiunea respectiva se face o incizie si, eventual, se trateaza cu fitohormoni (radistim).

Daca doriti sa faceti acest proces in casa sau apartament, puteti opta pentru una dintre plantele mai jos:
 
- Ficus elastica forma variegata aurea, stipulata si stipulata aurea
 
- Dieffenbachia
 
- Dracaena draco si aurea
 
- Yucca glauca de apartament
 
- Dafin
 
- Lavanda
 
- Orhidee
 
- Fuchsia
 
- Lantana 
 
- Leandru
 
- Sundaville cu toti hibrizii derivati
 
- Lamai
 





Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.15 din 88 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016