Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Minea: De ce putem sa importam soia modificata genetic, dar nu putem sa o cultivam

minea-de-ce-putem-sa-importam-soia-modificata-genetic-dar-nu-putem-sa-o-cultivam

In opinia presedintelui Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara – Romalimenta, Sorin Minea, ar trebui sa fie interzise importurile de soia modificata genetic, din moment ce fermierilor li s-a interzis prin legislatia europeana sa o cultive.


„De ce suntem obligati sa importam soia modificata genetic, iar agricultorului roman ii este interzis sa cultive soia modificata genetic si se spune ca este daunatoare sanatatii consumatorului. Daca produsele modificate genetic reprezinta un pericol pentru sanatate, trebuie sa fie interzise importurile de produse modificate genetic, iar daca se considera ca plantele modificate genetic nu sunt daunatoare sanatatii, trebuie sa fiu lasat sa le cultiv. Romania are un potential urias la culturile de soia. La ora actuala, Romaniei i s-a creat, la nivelul Uniunii Europene, un dezavantaj major, prin interdictia de a cultiva soia modificata genetic. Romania a fost un mare producator de soia in Europa, iar costurile de producere sunt net superioare ca avantaje, fata de costurile la soia de import”, a sustinut Sorin Minea.
 
Dupa cum arata statisticile, Europa importa in fiecare an aproximativ 40 de milioane de tone de produse modificate genetic. O cantitate mai mare de 500000 de tone de produse modificate genetic, ajunge si in Romania, in special porumb si soia. In proportie de 97%, produsele modificate genetic devin furaje, fiind consumate de animale.
 
Presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, Ilie Van, este de parere ca reforma din industria agroalimentara s-a ‚desfasurat’ prea repede. Acesta sustine ca transformarea legislatiei din 1500 de pagini, in 500 de pagini, a fost prea rapida si nu a oferit posibilitatea celor din domeniul agroalimentar sa-si exprime opinia. 
„Cred ca timpul de la criza calului pana la adoptarea noilor acte legislative a fost prea scurt si nu am avut posibilitatea sa prezentam pozitia sectorului fata de noile reglementari”, a mai adaugat acesta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h








Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton