Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Reprezentantii mai multor ministere, ai asociatiilor patronale si ai retailerilor vor sa dezvolte o strategie nationala care sa duca la reducerea risipei de alimente.
In acest scop, la sediul Ministerului Agriculturii a avut loc o prima dezbatere, la care au participat la care au participat Rovana Plumb - ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Daniel Constantin - ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si reprezentantii Asociatiei Romane a Carnii, ai APRIL, Romalimenta, precum si ai marilor retele comerciale.
"Ministerul Agriculturii, chiar din decembrie 2012, a inceput impreuna cu Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorului o campanie de informare „o9atitudine! STOP risipei de alimente!”, care vine in sensul de a combate risipa de alimente la nivel national. Sunt actiuni care se desfasoara in aceasta campanie pe tot parcursul anului 2013, dar cred ca putem face mai mult cu ajutorul industriei alimentare. De aceea, am vrut sa avem astazi, impreuna cu ministrul Mediului, dar si cu industria alimentara, o prima discutie referitoare la ce masuri putem sa identificam si sa aplicam in perioada imediat urmatoare", a declarat, joi, Daniel Constantin.
La randul sau, Rovana Plumb, ministrul mediului si schimbarilor climatice, a aratat ca "astazi, la nivelul Uniunii Europene, avem o risipa de aproape 90 milioane de tone alimente, in timp ce Romania inregistreaza o risipa de 5 milioane tone alimente si dorim ca impreuna sa gasim acele solutii ca sa reducem aceasta risipa".
"Ministerul Agriculturii, chiar din decembrie 2012, a inceput impreuna cu Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorului o campanie de informare „o9atitudine! STOP risipei de alimente!”, care vine in sensul de a combate risipa de alimente la nivel national. Sunt actiuni care se desfasoara in aceasta campanie pe tot parcursul anului 2013, dar cred ca putem face mai mult cu ajutorul industriei alimentare. De aceea, am vrut sa avem astazi, impreuna cu ministrul Mediului, dar si cu industria alimentara, o prima discutie referitoare la ce masuri putem sa identificam si sa aplicam in perioada imediat urmatoare", a declarat, joi, Daniel Constantin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
La randul sau, Rovana Plumb, ministrul mediului si schimbarilor climatice, a aratat ca "astazi, la nivelul Uniunii Europene, avem o risipa de aproape 90 milioane de tone alimente, in timp ce Romania inregistreaza o risipa de 5 milioane tone alimente si dorim ca impreuna sa gasim acele solutii ca sa reducem aceasta risipa".
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News