Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Mediului selecteaza un consultant international, in cadrul programului Controlul Integrat al Poluarii cu Nitrati

ministerul-mediului-selecteaza-un-consultant-international-in-cadrul-programului-controlul-integrat-al-poluarii-cu-nitrati

Ministerul Mediului si Padurilor anunta ca, in cadrul Proiectului "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti", finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, este in proces de selectie a unui consultant international in agricultura, care va fi responsabil cu dezvoltarea unor planuri complexe de management al nutrientilor la nivel de ferme si la nivel comunal, de gestionare a fertilizantilor, in colaborare cu Unitatea de Management a proiectului, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si autoritatile locale.


De asemenea, el va fi responsabil cu identificarea celor mai simple si directe cai de aplicare a prevederilor Codului de bune practici in agricultura, document etalon elaborat pentru controlul poluarii cu nutrienti, prin dezvoltarea unor planuri si programe integrate, a unor practici agricole ecologic viabile si a unor masuri de evaluare si monitorizare prin care se pot atinge obiectivele ce vizeaza, in principal, asigurarea cresterii productiei agricole cu luarea in considerare a conservarii si protejarii resurselor naturale regenerabile.

Totodata, expertul international, impreuna cu specialistii romani, se va preocupa de organizarea unor traininguri, seminarii, la nivel national, in principal in zonele vulnerabile la poluarea cu nutrienti, pentru diseminarea cunostintelor si practicilor prietenoase mediului, a cailor de reducere a poluarii si degradarii calitatii apelor si solului, de realizare a unei agriculturi eficiente dar in acelasi timp ecologice, de obtinere a unor productii rentabile in deplina siguranta alimentara, in randul specialistilor din agricultura, a fermierilor, a administratiei locale si a tuturor factorilor implicati in protejarea calitatii vietii, a resurselor naturale a ecosistemelor si a biodiversitatii.

O cerinta importanta a bunelor practici agricole este ca fiecare producator agricol, indiferent de marimea lui, sa aplice recomandarile privind modul de utilizare a diferitelor tipuri de ingrasaminte chimice sau (de preferat) organice si sa cunoasca foarte bine conditiile de aplicare ale acestora, pentru optimizarea raportului intre costurile suportate pentru ingrasaminte si valoarea productiei obtinute, in conditii de protectie a mediului.

Gunoiul de grajd reprezinta o sursa importanta de nutrienti si prin utilizarea lui poate aduce un aport important la fertilizarea terenurilor agricole, cu efecte benefice asupra protectiei mediului. in acest sens, solul pe care este aplicat gunoiul de grajd necesita o cantitate redusa de fertilizatoare chimice. Totusi, aplicarea in exces a gunoiului de grajd pe terenuri agricole, fara respectarea unui set minim de masuri privind depozitarea, transportul, dozarea si aplicarea acestora, intr-un cuvant a unor principii generale de fertilizare rationala, poate reprezenta un real pericol in ceea ce priveste contaminarea apelor si a solului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Asadar, in vederea unui management eficient al reducerii poluarii cu nutrienti, pana la finalul contractului, consultantul agricol, expert international, urmeaza sa ofere consultanta de specialitate in vederea elaborarii unui plan de management al nutrientilor la nivel de comuna si la nivel de ferma, a instructiunilor pentru implementarea acestui plan de management al nutrientilor de catre persoanele responsabile, a instructiunilor pentru monitorizarea implementarii planurilor de management al nutrientilor si pentru sistemul de raportare, intr-o varianta simplificata si accesibila a Codului de bune Practici pentru managementul nutrientilor.

Consultantul isi va indeplini sarcinile timp de 6 saptamani, de doua ori pe an, incepand cu momentul semnarii contractului, in perioada 10 aprilie 2012- 20 septembrie 2012.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016