Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul chinez al Agriculturii vine in Romania pentru a inspecta fermele de bovine si unitatile de procesare a carnii de porc

ministrul-chinez-al-agriculturii-vine-in-romania-pentru-a-inspecta-fermele-de-bovine-si-unitatile-de-procesare-a-carnii-de-porc

Oficialul chinez doreste astfel sa se convinga personal ca unitatile respective respecta standardele de calitate impuse, pentru a putea relua importurile de bovine si carne de porc din Romania.


Anunt optimist facut in cursul zilei de azi de catre ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a precizat in cadrul unei conferinte desfasurate la Palatul Parlamentului, ca in zilele urmatoare este foarte posibil sa se deblocheze piata chineza pentru exporturile romanesti de bovine si carne de porc.
 
Acest lucru s-ar putea intampla dupa ce omologul sau chinez, Han Changfu, ministrul Agriculturii din China, va efectua in cursul acestei saptamani o vizita in Romania, cu scopul de a inspecta personal fermele de bovine si unitatile de procesare a carnii, pentru a se convinge la fata locului ca sunt respectate standardele de calitate, iar animalele si produsele importate de aici nu prezinta niciun risc de imbolnavire pentru asiatici.
 
Daniel Constantin s-a aratat foarte optimist in privinta rezultatelor acestei vizite, declarand ca piata chineza se va putea debloca in decurs de cateva zile de la „controlul” oficialului chiniez, si ca va exista o colaborare mult mai buna intre cele doua parti.
 
„Dupa aceasta vizita, in care domnul ministru va avea ocazia sa vada pe teren anumite ferme si unitati de procesare, cred ca o colaborare intre noi va fi mult mai usoara si multi investitori vor veni, vor clarifica toate aspectele si vor incepe sa investeasca in Romania. Deblocarea pietei din China este foarte importanta pentru noi, insa, in egala masura, am sustinut ca avem nevoie de investitii ca sa marim zona de productie din Romania si pe urma sa ne ocupam de partea de export. Avem doua obiective importante: investitii si exporturi”, a precizat in cursul zilei de azi Daniel Constantin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Totodata, intrucat conferinta in cadrul careia a facut aceaste declaratii era dedicata aniversarii a 10 ani de la infiintarea ANSVSA, ministrul a tinut sa le transmita si un mesaj medicilor veterinari, apreciind importanta muncii acestora.
 
„In ultimii doi ani, si mai ales in ultimul an, ati avut cateva rezultate care au ajutat agricultura si industria alimentara a Romaniei. In primul rand, dupa sapte ani, ati reusit sa deblocati cea mai importanta piata pentru noi, piata UE, pentru exportul de carne de porc. Sper ca in anul 2015 sa putem vorbi si de exportul de animale vii. De asemenea, anul trecut, am deblocat piete terte importante pentru Romania, chiar daca impactul inca nu s-a vazut. Exporturile pe piete terte au crescut cu 75 la suta, e adevarat ca nu din produsele pe care le-ati deblocat dvs., insa potentialul pe care il avem nu este valorificat la maximum”, este mesajul adresat de Daniel Constantin medicilor veterinari.     
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton