Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Constantin spera intr-o relansare a consumului, datorata scaderii TVA la alimente

ministrul-constantin-spera-intr-o-relansare-a-consumului-datorata-scaderii-tva-la-alimente

In opinia sa, aceasta relansare a consumului va avea ca principal efect dezvoltarea agriculturii.


In prima zi in care magazinele au fost obligate sa aplice valoarea diminuata a TVA pentru produsele alimentare, ministrul Daniel Constantin a vorbit din nou despre aceasta masura precizand ca spera ca astfel va fi relansat consumul, ceea ce va reprezenta un castig in special pentru agricultura.
 
„Am fost zilele trecute la cumparaturi si m-am bucurat sa vad ca deja de 4-5 zile exista o concurenta in piata. Sunt deja afisate doua preturi: pretul vechi cu TVA de 24% si cel nou cu TVA de 9%. Mai mult decat atat, am vorbit cu marile magazine si cu integratori romani, producatori, procesatori cu magazine proprii de desfacere si mi-au confirmat faptul ca de la lansarea acestei promotii, de acum 4-5 zile, vanzarile au crescut in prima zi cu 20%, imi spunea un mare integrator, a doua zi cu 35% si cred ca acesta este obiectivul”, a spus Daniel Constantin.
 
Potrivit ministrul Agriculturii, consumatorii vor avea de castigat din reducerea pretului cu 12,1%. „Daca reusim sa relansam consumul agricultura va avea de castigat. Nu mai vorbesc de consumatori care cu siguranta vor avea de castigat din reducerea pretului cu 12,1% asa cum rezulta matematic din aceasta scadere a TVA”, a mai afirmat ministrul Agriculturii.
 
Taxa pe Valoare Adaugata s-a redus de luni, 1 iunie, de la 24% la 9% pentru toate categoriile de produse alimentare, iar acestea ar trebui sa se ieftineasca cu cel putin 12 procente.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Potrivit normelor metodologice de aplicare a cotei reduse de TVA, aceasta se aplica la animale vii din specii domestice destinate consumului alimentar uman sau animal sau destinate producerii de alimente, carne si organe comestibile, pesti si crustacee, moluste si alte nevertebrate acvatice, cu exceptia pestilor ornamentali vii, lapte si produse lactate, oua de pasari, miere naturala, alte produse comestibile de origine animala, plante vii utilizate ca alimente destinate consumului uman sau animal, legume, plante, radacini si tuberculi, alimentare, fructe comestibile.
 
De asemenea, pe lista produselor care beneficiaza de o cota redusa de TVA se mai afla cojile de citrice sau de pepeni, cafea, ceai, mate si mirodenii, cereale, cu exceptia celor destinate insamantarii, produse ale industriei moraritului, malt, inulina, gluten de grau, seminte si fructe oleaginoase, seminte si fructe diverse, plante industriale sau medicinale, paie, furaje, grasimi si uleiuri de origine animala sau vegetala grasimi alimentare prelucrate, preparate din carne, din peste sau din crustacee, din moluste sau din alte nevertebrate acvatice.
 
De TVA 9% beneficiaza si zaharurile si produsele zaharoase, cacao si preparatele din cacao, preparatele pe baza de cereale, de faina sau de lapte, produsele de patiserie, preparate din legume, din fructe sau din alte parti de plante, bauturile de otet, reziduurile si deseurile industriei alimentare, alimentele preparate pentru animale, gume rasini si alte seve si extractele vegetale care sunt utilizate ca ingrediente pentru prepararea alimentelor destinate consumului uman sau animal ori pentru a completa sau inlocui alimentele destinate consumului, sare care este utilizata ca ingredient pentru prepararea alimentelor, produse chimice anorganice si organice care sunt utilizate ca ingrediente.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016