Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Noi produse traditionale care au primit protectie la nivel european

La nivel national au fost identificate 300 de produse care se pot incadra pe sisteme de calitate, nationale sau europene, iar 100 dintre acestea pot accesa sistemele europene.
In data de 17 decembrie, ministrul Petre Daea primea de la comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan, certificatele de inregistrare in registrul Denumirilor de Origine Protejate (DOP) pentru vinul Insuratei si in cel al Indicatiilor Geografice Protejate (IGP) pentru Scrumbia de Dunare afumata.
Pana la acea data, Romania avea doar patru produse inregistrate pe sisteme de calitate europene, din care trei cu IGP: Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu si Novac afumat din Tara Barsei si unul cu DOP, respectiv Telemea de Ibanesti.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Insa, la Comisia Europeana se mai afla depuse documentatiile pentru alte trei produse in vederea dobandirea protectiei europene Indicatie Geografica Protejata: Carnatii de Plescoi, Cascaval de Saveni si Telemea de Sibiu.
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, la nivelul Romaniei au fost identificate 300 de produse care se pot incadra pe sisteme de calitate, nationale sau europene, iar 100 dintre acestea pot accesa sistemele europene.
Aproximativ 20 de produse au fost identificate pentru o posibila inregistrare la nivel european respectiv Telemea de Vaideeni, Branza de burduf de Bran, Gem de rubarba, Branza de Gulianca, Salata deltaica cu icre de stiuca, Virsli de Hunedoara, Paine de Pecica, Salam de Nadlac, Salinate de Turda, Usturoi de Copalau, Ceapa de Pericei, Sunca ardeleneasca, Varza de Toboliu, Cobza cu pastrav afumat de Valea Putnei, Covrigul muscelean, Prune afumate de Samburesti, Carnati oltenesti, Mere de Voinesti etc.
La nivel national, MADR are numeroase produse alimentare inregistrate, dar pentru a le populariza si a oferi siguranta romanilor ca produsele sunt de calitate, AFIR a lansat in 2018 Catalogul Produselor Alimentare Certificate, o aplicatie pentru telefoane mobile care gaseste drumul catre 850 de produse agroalimentare atestate de Ministerul Agriculturii. CPAC cuprinde lista cu toate produsele atestate, detalii despre produs, vizualizare pe harta GPS a tuturor producatorilor de produse alimentare atestate (Traditional, DOP, IGP, STG, Reteta Consacrata etc.), cu posibilitate de accesare si contact direct din aplicatie, cautare in lista de atestate a producatorilor dupa diverse criterii, citire QR Code de pe orice eticheta pentru aflare detalii produs.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 afaceri agricole in 2023 + Planul de afacere".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura