Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Norme minime de igiena din 2014 pentru fermierii care vand lapte

norme-minime-de-igiena-din-2014-pentru-fermierii-care-vand-lapte

Fermierii care vor sa-si vanda laptele pe piata dupa 1 ianuarie 2014 vor trebui sa respecte norme minime de igiena. La finalul lui 2013 expira perioada de tranzitie in care Romania trebuia sa se alinieze cerintelor comunitare de igiena a laptelui de vaca.


„Noi am avut o serie de instruiri in cursul acestui an in care am explicat atat marilor fermieri cat si micilor fermieri, crescatori de taurine, ca pentru a ajunge pe piata cu lapte conform noilor cerinte UE trebuie respectate niste norme de igiena. Nu exista nicio o interdictie prin care micii fermieri sa nu isi poata vinde laptele pe piata din 2014, insa trebuie respectate conditiile de igiena, si aici ma refer la igiena celui care mulge animalul, igiena ugerului, a vaselor in care este colectat laptele si bineinteles racirea imediata a laptelui pentru a reduce inmultirea bacterilor”, a precizat Vladimir Manastireanu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.
 
Acesta a mai adaugat ca micii fermieri, cei care au 2-3 vaci, nu vor fi obligati sa-si procure aparate de muls sau racitoare, pentru a obtine un lapte conform cerintelor UE, insa fermierii care detin mai multe capete de bovine vor fi nevoiti sa-si procure echipamentele necesare.
 
„Daca un taran are doua vaci in curte nu este nevoie sa achizitioneze un mulgator, ci doar sa respecte igiena mulsului, respectiv a mainilor, a ugerului, a vaselor de colectat lapte si bineinteles sa introduca imediat laptele muls la frigider, la o temperatura intre 0 si 4 grade Celsius. Sunt conditii minime de igiena pentru taranul care are doua-trei vaci in curte si nu cred ca sunt foarte greu de indeplinit. Pentru cei care au mai multe vaci, 4-5 animale, iar cantitatea de lapte este mai mare, intr-adevar este nevoie de o minima investitie pentru un aparat de muls si un racitor. Aici si forma asociativa a crescatorilor de animale reprezina o solutie pentru partea cu investitii”, a sustinut presedintele ANSVSA.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - GHID PRACTIC - Cultivarea legumelor in sistem ecologic


Afacere pe timp de criza Castiga 27 500 euro an din cultivarea legumelor ecologice A produce legume in sistem de agricultura ecologica a practica agricultura ecologica inseamna inainte de toate a produce SANATATE Indiferent ce tip de om de afaceri sunteti exclusiv pragmatic sau preocupat si de caracterul benefic al produselor sale ...

Oferta Speciala
valabila 48h









Sursa foto: www.sxc.hu

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Norme minime de igiena din 2014 pentru fermierii care vand lapte
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Partea exteriorara a florii. ...

Scaderea treptata sau brusca a insusirilor superioare de soi (vitalitate, vigurozitate, productivita ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016