Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Norme minime de igiena din 2014 pentru fermierii care vand lapte

norme-minime-de-igiena-din-2014-pentru-fermierii-care-vand-lapte

Fermierii care vor sa-si vanda laptele pe piata dupa 1 ianuarie 2014 vor trebui sa respecte norme minime de igiena. La finalul lui 2013 expira perioada de tranzitie in care Romania trebuia sa se alinieze cerintelor comunitare de igiena a laptelui de vaca.


„Noi am avut o serie de instruiri in cursul acestui an in care am explicat atat marilor fermieri cat si micilor fermieri, crescatori de taurine, ca pentru a ajunge pe piata cu lapte conform noilor cerinte UE trebuie respectate niste norme de igiena. Nu exista nicio o interdictie prin care micii fermieri sa nu isi poata vinde laptele pe piata din 2014, insa trebuie respectate conditiile de igiena, si aici ma refer la igiena celui care mulge animalul, igiena ugerului, a vaselor in care este colectat laptele si bineinteles racirea imediata a laptelui pentru a reduce inmultirea bacterilor”, a precizat Vladimir Manastireanu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.
 
Acesta a mai adaugat ca micii fermieri, cei care au 2-3 vaci, nu vor fi obligati sa-si procure aparate de muls sau racitoare, pentru a obtine un lapte conform cerintelor UE, insa fermierii care detin mai multe capete de bovine vor fi nevoiti sa-si procure echipamentele necesare.
 
„Daca un taran are doua vaci in curte nu este nevoie sa achizitioneze un mulgator, ci doar sa respecte igiena mulsului, respectiv a mainilor, a ugerului, a vaselor de colectat lapte si bineinteles sa introduca imediat laptele muls la frigider, la o temperatura intre 0 si 4 grade Celsius. Sunt conditii minime de igiena pentru taranul care are doua-trei vaci in curte si nu cred ca sunt foarte greu de indeplinit. Pentru cei care au mai multe vaci, 4-5 animale, iar cantitatea de lapte este mai mare, intr-adevar este nevoie de o minima investitie pentru un aparat de muls si un racitor. Aici si forma asociativa a crescatorilor de animale reprezina o solutie pentru partea cu investitii”, a sustinut presedintele ANSVSA.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h









Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016