Nu se va practica clonarea in scopuri agricole in UE
Publicat la data de 05 Ian. 2014 in:
Diverse Comisia Europeana a adoptat miercuri, 18 decembrie, trei proiecte legislative privind clonarea animalelor si alimentele noi care vor oferi securitate juridica in acest domeniu.
Doua propuneri vor interzice utilizarea tehnicilor de clonare in UE pentru animalele de ferma1si importurile de clone ale acestor animale. Comercializarea alimentelor provenite de la animale clonate va fi, de asemenea, interzisa.
Proiectul legislativ privind alimentele noi revizuieste regulamentul existent privind alimentele noi in sensul imbunatatirii accesului alimentelor noi si inovatoare pe piata UE, mentinand, in acelasi timp, un nivel ridicat de protectie a consumatorilor.
„Initiativele de astazi privind clonarea animalelor ofera un raspuns realist si viabil la preocuparile legate de bunastarea animalelor, precum si la perceptia consumatorilor cu privire la produsele alimentare provenite de la animale clonate. Modificarile reglementarilor privind alimentele noi vor crea un sistem mai eficient. Acesta le va oferi consumatorilor din UE posibilitatea de a beneficia de o larga gama de produse alimentare si va crea un mediu favorabil pentru industria alimentara europeana”, a declarat Tonio Borg, comisarul UE responsabil cu sanatatea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Clonarea nu va fi interzisa in scopuri cum ar fi cercetarea, conservarea raselor rare si a speciilor pe cale de disparitie sau utilizarea animalelor pentru fabricarea de produse farmaceutice si dispozitive medicale, in cazul in care utilizarea acestei tehnici poate fi justificata.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>