Numar urias de bureti carnivori, descoperiti in Australia
Publicat la data de 27 Mai. 2020 in:
Diverse In estul Australiei au fost descoperiti cei mai multi bureti carnivori. Numarul mare aflat apartine unor noi specii nemaintalnite pana acum.
Cel putin 17 specii noi au fost gasite dupa calatoria stiintifica din 2017 cand echipa de oameni de stiinta a descoperit buretii care traiesc la adancimi de pana la 4.000 de metri sub nivelul marii, a anuntat miercuri Muzeul Queensland intr-un comunicat.
Anterior, erau cunoscute doar trei specii de bureti carnivori in Australia.
Cercetatorii de la Muzeul Queensland au colaborat cu oameni de stiinta de la Universitatea Ludwig Maximilian din Munchen pentru gasirea speciilor de-a lungul coastei de est a Australiei, din Queensland pana in Tasmania.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Fa-ti propria afacere cultivand trei arbusti miraculosi care te pot imbogati Cine nu a aflat de efectele absolut miraculoase pentru sanatate ale merisorului Dar de cele ale fructelor de Goji sau Aronia Si daca nu ai aflat inca iti spunem noi Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente fiind unele dintre cele mai...
Oferta Speciala
valabila 48h
Descoperirea a fost publicata recent in revista stiintifica Zootaxa.
"Descoperirea foarte rara a buretilor carnivori a fost o experienta interesanta", a declarat Merrick Ekins, administratorul colectiei de nevertebrate marine imobile de la Muzeul Queensland.
"Buretii obisnuiti se hranesc prin filtrare (aspirand plancton sau nutrienti din apa), insa aceste specii gasite pe fundul oceanului au evoluat ca pradatori care prind si digera in mod direct prada", a mai spus Ekins.
El a afirmat ca multi dintre buretii recent descoperiti au fost gasiti pe fundul oceanului la adancimi cuprinse intre 2.000 si 4.000 de metri.
"As spune ca este cea mai mare descoperire de bureti carnivori facuta vreodata in urma unei singure expeditii", a subliniat el.
"Stim mai multe despre suprafata planetei Marte decat stim despre oceanele noastre, de aceea este important ca oamenii de stiinta sa continue sa exploreze abisuri", a declarat directorul executiv al Muzeului Queensland, Jim Thompson.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Fabrica de Zahar Bod reia productia
Compania Best Achizitii S.R.L are in plan sa-si reia productia de zahar din sfecla de zahar in 2023. Incepand cu 1 noiembrie 2022, compania va demara procedura de negociere si achizitie de sfecla de zahar de la producatorii si asociatiile de producatori interesate.... citeste mai mult>>
Planificarea afacerii cu lavanda
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor. Diferenta in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de lavanda o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult>>