Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Rezultatele transmise de Institutul National de Statistica vin sa confirme inca o data faptul ca romanii prefera sa consume carne de oaie si miel doar in perioada Pastelui.
Conform datelor transmise de INS, numarul pasarilor sacrificate si cel al bovinelor a crescut in mai 2015, faţa de aprilie 2015, in timp ce la porcine au scazut atat numarul animalelor sacrificate, cat si greutatea lor in carcasa.
In comparatie cu luna mai 2014, in luna mai 2015 numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea acestora in carcasa au crescut la bovine si ovine si caprine, iar la porcine si pasari au scazut.
Mai exact, in luna mai 2015, numarul ovinelor si caprinelor sacrificate a fost cu 72% mai mic fata de cel inregistrat in aprilie 2015, dar cu 7,7% mai mare decat cel inregistrat in mai 2014. Referitor la greutatea in carcasa, la ovine si caprine aceasta s-a ridicat la 8.923 tone in mai 2015, in scadere cu 65,4% raportat la aprilie 2015 (25.781 tone), dar in crestere cu 12,3% fata de mai 2014 (7.949 tone).
Potrivit INS, numarul pasarilor sacrificate a urcat in mai 2015 cu 3,4%, raportat la luna precedenta, dar a scazut cu 1,7% comparativ cu luna mai 2014. La greutatea in carcasa, pasarile au consemnat o crestere cu 1,3% fata de aprilie 2015, la 33.661 tone, şi o scadere cu 2,2% raportat la mai 2014 (34.418 tone).
Numarul total de porcine sacrificate in mai 2015 a fost in scadere cu 15,9% comparativ cu luna precedenta şi cu 7,5% fata de mai 2014. La greutatea in carcasa, aceasta a fost in scadere cu 17,8% faţa de aprilie 2015 şi cu 8% raportat la mai 2014.
In comparatie cu luna mai 2014, in luna mai 2015 numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea acestora in carcasa au crescut la bovine si ovine si caprine, iar la porcine si pasari au scazut.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Mai exact, in luna mai 2015, numarul ovinelor si caprinelor sacrificate a fost cu 72% mai mic fata de cel inregistrat in aprilie 2015, dar cu 7,7% mai mare decat cel inregistrat in mai 2014. Referitor la greutatea in carcasa, la ovine si caprine aceasta s-a ridicat la 8.923 tone in mai 2015, in scadere cu 65,4% raportat la aprilie 2015 (25.781 tone), dar in crestere cu 12,3% fata de mai 2014 (7.949 tone).
Potrivit INS, numarul pasarilor sacrificate a urcat in mai 2015 cu 3,4%, raportat la luna precedenta, dar a scazut cu 1,7% comparativ cu luna mai 2014. La greutatea in carcasa, pasarile au consemnat o crestere cu 1,3% fata de aprilie 2015, la 33.661 tone, şi o scadere cu 2,2% raportat la mai 2014 (34.418 tone).
Numarul total de porcine sacrificate in mai 2015 a fost in scadere cu 15,9% comparativ cu luna precedenta şi cu 7,5% fata de mai 2014. La greutatea in carcasa, aceasta a fost in scadere cu 17,8% faţa de aprilie 2015 şi cu 8% raportat la mai 2014.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News