Publicat in: Diverse
Nutritia femelelor de reproductie
Incepand cu saptamana a 6-a de viata pana cu doua saptamani inainte de a intra in ouat, furajul de „crestere“ trebuie sa contina 14-16% proteina bruta si 2.700-2.900 kcal/kg.
Puicutele sunt restrictionate. Furajul va fi administrat zilnic sau in cantitate dubla o data la doua zile („skip a day“).
 
Cantitatea de furaj va fi calculata in raport cu originea genetica a pasarilor, densitatea energetica a furajului, temperatura din interiorul adapostului de crestere. Cantitatea zilnica de furaj administrat creste progresiv in perioada de crestere.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Restrictionarea favorizeaza dezvoltarea agresivitatii si a comportamentului de dominatie: pasarile mai puternice cauta sa consume mai mult decat ratia medie in detrimentul pasarilor mai slabe. Pentru a preveni aceasta situatie, trebuie sa se mareasca frontul de furajare prin hranitori suplimentare, pentru ca fiecare pasare sa aiba acces la furaj fara a jena sau a fi jenata de celelalte pasari.
 
Ca si pentru gainile producatoare de oua de consum, cerintele energetice ale gainilor de reproductie depind de greutatea vie si performantele de ouat: intensitatea de ouat si greutatea oului. Contrar intensitatii de ouat, care este un criteriu bun de estimare a cerintei energetice, greutatea oului nu pare sa fie afectata de cantitatea de energie atribuita in limite rezonabile.
 
In tot cazul, nu trebuie cautat sa se obtina oua prea mari, stiindu-se ca rezistenta cojii scade mult cand greutatea oului depaseste 70 grame. In ceea ce priveste alimentatia minerala, aceasta este identica cu cea pentru gainile oua consum.

Astfel, este necesar un aport zilnic de calciu mai mare de 4 grame, pentru a se asigura o rezistenta maxima a cojii. Ca si la gainile pentru oua de consum, rezistenta cojii scade la sfarsitul perioadei de ouat mai ales daca greutatea oualor creste exagerat. In acest caz se poate adauga in furaj scoica macinata.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016