Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Obtine independenta financiara cu o Ferma de RACI!
In ultimul timp, am observat ca din ce in ce mai multe persoane sunt dispuse sa intre in afaceri cel putin neobisnuite pentru piata din Romania ca ferma de vipere, ferma de lipitori si, mai nou, ferma de raci.
Sa fie criza economica cea care ii indeamna pe oameni sa riste si sa se avante catre proiecte despre care se gasesc destul de putine informatii? Posibil, cert este ca aceste afaceri au o rata de profit foarte mare.
Dintre afacerile ciudate enumerate mai sus, cresterea racilor este activitatea cea mai placuta si cea mai putin periculoasa pentru siguranta ingrijitorilor. In plus, este genul de ocupatie care se poriveste perfect oricarui pasionat de pescuit sau acvicultura, dar si unui pensionar sau chiar unei familii.
Ce perspective are aceasta afacere in Romania?
Cresterea racilor sau astacicultura este o adevarata afacere in tari precum SUA, Italia, Franta sau Germania, unde restaurantele si alti procesatori de carne de raci trebuie sa faca fata cererii tot mai mari si cauta noi furnizori de raci crescuti in conditii cat mai apropiate de cele naturale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Carnea de rac este considerata o delicatesa, de aceea are un pret pe masura. Pe piata europeana, pretul unui kg de raci in stare proaspata variaza intre 12 si 20 euro, iar pentru cei congelati intre 4 si 5 euro.
Avantajul deschiderii unei ferme de raci in Romania este tocmai acela ca, in tara noastra, cresterea racilor este o activitate slab exploatata, practic se intra pe o piata lipsita de concurenta!
Ferma de raci - investitii modice:
Investitia este in functie de ambitiile fiecarui crescator, dar, trebuie mentionat ca afacerea cu ferma de raci este eligibila pentru obtinerea de fonduri europene nerambursabile - o veste imbucuratoare pentru orice crescator.
Pentru amenajarea unui hectar de luciu de apa in vederea cresterii racilor in sistem intensiv (sistem ce permite obtinerea unui productii mari) sunt necesari aproximativ 30.000 de euro, daca se porneste de la zero.
Cu o balta deja existenta, investitia scade la doar cateva mii de euro (2500-3000 de euro/ha). Cheltuielile de intretinere nu depasesc 500-800 de euro/ha, iar pentru o ferma mai mare cu mai multe hectare, cheltuielile scad.
Conditii si elemente necesare pentru a deschide o ferma de raci
Un teren viran sau mlastinos este esential pentru a pune bazele unei ferme de raci. Pe langa acesta, trebuie amenajat sun lac de acumulare sau un lac natural cu izvoare pentru improspatarea apei si trebuie pus la punct un sistem de canale de irigatii. Alte instrumente indispensabile pentru cresterea racilor sunt uneltele de pescuit (capacane, giuvelnice, minciocuri, o barca perscareasca etc).
Autorizatii si avize necesare
Pentru bunul mers al fermei, in primul rand este necesara obtinerea autorizatiei de acvacultura de la Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura. De asemenea, mai sunt necesare si autorizatii de mediu care, de obicei, se acorda in urma realizarii unor studii de impact. Aceste studii au o insemnatate deosebita, mai ales daca se va face populare cu specii exotice, deoarece acestea, daca evadeaza din culturi, pot provoca grave dezechilibre ecologice in mediile acvatice in care ajung.
Afla aici toate informatiile necesare pentru cresterea racilor pentru profit! De la hranirea si inmultirea racilor, amenajarea unei ferme pana la furnizori si legislatia specifica domeniului! Click aici>>
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi