Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Orzul – Hordeum vulgare L. – Hordeum hexastihon L.
Orzul este o specie de plante cerealiere, cu originea in Orientul Apropiat (10500 IH).
Cel mai bine se dezvolta pe soluri joase, umede, dar se poate cultiva si pe soluri cu conditii mai vitrege de cultivare. Semanatul se face doar primavara timpuriu. La orzul de vara, coacerea spicelor se poate produce si intr-un timp de 100 de zile. Recoltarea se face cand spiceleor au o culoare galbena intensa. Planta creste pana la inaltimea de 0,7 – 1,2 m. Fructul orzului este reprezentat de un spic cu mustati lungi. Spicul orzului variaza de la specie la specie, avand numarul de graunte diferit.
Cultura de orz are diverse intrebuintari, cele mai importante fiind fabricarea berii si producerea de furaje. Deoarece calitatea grauntelor este scazuta, orzul de iarna se foloseste pentru furaje. Pentru o perioada a fost una dintre culturile principale, alaturi de grau sau mei, dar in ultimul timp, suprafetele cultivate cu orz s-au micsorat foarte mult.
La nivel mondial, cel mai mare producator de orz este Germania.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Orzul are si calitati terapeutice, acesta se poate folosi in tratarea diariei, cistitelor, reumatismului, tusei, hemoroizilor, anemie, afectiuni dermatologice, echilibreaza digestia, mareste apetitul sexual. De asemenea, poate ajuta si in cazul starilor de depresie. Pe langa toate acestea, orzul mai are si proprietati mineralizante, antiinflamatoare, hipotensoare. Creste imunitatea organismului prin necesarul de vitamine pe care il ofera. Ajuta la recuperarea dupa perioade de covalescenta, atat persoanele tinere, dar si pe cele mai inaintate in varsta. Aceste efecte pot fi obtinute prin consumul de seminte de orz sau suc din orz verde.
sura foto: www.sxc.hu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News