Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie si Nutritie Animala - IBNA Balotesti a creat pana in prezent 81 de retete de nutreturi combinate, concentrate proteice si premixuri, elaborate la nivel de laborator, experimentate in ferme, iar cele care au asigurat spor de productie semnificativ au fost multiplicate la nivelul fabricilor si puse la dispozitia beneficiarilor.
La finele saptamanii trecute, seful MADR a avut o intalnire cu conducerea IBNA Balotesti, ocazie cu care reprezentantii institutului l-au pus la corent cu cele mai noi proiecte aflate in atentia cercetatorilor de aici.
Conform Agerpres, institutul poate oferi sectorului agricol, pe langa activitatea de cercetare, si instruiri sistematice pentru fermieri, alcatuirea ratiilor pentru animalele de ferma, estimarea valorilor nutritive, metode de analiza a calitatii furajelor, fiind, practic, un centru informational pentru fermieri deschis oricaror colaborari.
Directorul general, Horia Grosu a precizat cu ocazia intalnirii pe care a avut-o cu ministrul Daniel Constantin ca „prin dezvoltarea unui proiect pe tema oului cu calitati de aliment functional, de exemplu proiectul Omeganutriosan, au rezultat alte patru proiecte, in care au intrat, la cererea lor, si parteneri privati, nu doar din Romania, ci si din Slovenia si Serbia. Doua proiecte au vizat calitatatea oului, respectiv obtinerea oului cu colesterol redus, iar celelalte doua se refera la imbunatatirea oului cu Omega 3 si vitamina E. Alte proiecte pe care le derulam cu parteneri privati vizeaza utilizarea sroturilor de camelina, planta folosita in industrie pentru semintele ei bogate in ulei, dar si tescovina, foarte bogate in antioxidanti, pentru imbunatatirea carnii de porc. Astfel, animalul mananca sanatos, hrana este imbunatatita si atunci si ceea ce consuma omul este mai sanatos”.
Conform Agerpres, institutul poate oferi sectorului agricol, pe langa activitatea de cercetare, si instruiri sistematice pentru fermieri, alcatuirea ratiilor pentru animalele de ferma, estimarea valorilor nutritive, metode de analiza a calitatii furajelor, fiind, practic, un centru informational pentru fermieri deschis oricaror colaborari.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Directorul general, Horia Grosu a precizat cu ocazia intalnirii pe care a avut-o cu ministrul Daniel Constantin ca „prin dezvoltarea unui proiect pe tema oului cu calitati de aliment functional, de exemplu proiectul Omeganutriosan, au rezultat alte patru proiecte, in care au intrat, la cererea lor, si parteneri privati, nu doar din Romania, ci si din Slovenia si Serbia. Doua proiecte au vizat calitatatea oului, respectiv obtinerea oului cu colesterol redus, iar celelalte doua se refera la imbunatatirea oului cu Omega 3 si vitamina E. Alte proiecte pe care le derulam cu parteneri privati vizeaza utilizarea sroturilor de camelina, planta folosita in industrie pentru semintele ei bogate in ulei, dar si tescovina, foarte bogate in antioxidanti, pentru imbunatatirea carnii de porc. Astfel, animalul mananca sanatos, hrana este imbunatatita si atunci si ceea ce consuma omul este mai sanatos”.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News