Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR, sesiune noua de proiecte pentru tinerii fermieri din strainatate

afir-sesiune-noua-de-proiecte-pentru-tinerii-fermieri-din-strainatate

Tinerii fermieri din strainatate vor avea la dispozitie o noua sesiune de proiecte prin intermediul careia vor putea obtine 20.000.000 euro.


Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat ca deschide, in perioada 4 ianuarie – 4 mai 2021, o noua sesiune de primire a proiectelor dedicata tinerilor fermieri din diaspora, alocarea financiara pentru aceasta sesiune continua fiind de 20 milioane de euro.
 
„Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) deschide, in perioada 4 ianuarie – 4 mai 2021, o noua sesiune de primire a proiectelor dedicata tinerilor fermieri din diaspora. Este vorba de submasura 6.1 'Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri' din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Alocarea financiara pentru aceasta sesiune continua este de 20 milioane de euro”, a informat AFIR.
 
Pragul de calitate porneste de la 70 de puncte, descrescand lunar cu 15 puncte. Astfel, in ultima luna de sesiune, in perioada 5 aprilie – 4 mai, pragul lunar de calitate va fi de 25 de puncte.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ghidul solicitantului pentru aceasta sesiune a fost modificat pentru a usura accesarea finantarii nerambursabile pentru tinerii cetateni romani din afara granitelor tarii care se instaleaza ca sefi sau manageri ai exploatatiei. In acest sens, au fost revizuite si clarificate conditiile si preconditiile pe care tinerii din diaspora trebuie sa le indeplineasca pentru a depune proiectul, simplificandu-se modalitatea de depunere a documentelor doveditoare a studiilor si a locului de munca.
 
Astfel, pot solicita finantare europeana nerambursabila tinerii fermieri din diaspora care au absolvit, in ultimele 60 de luni, inaintea depunerii cererii de finantare un program de studiu in domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrara: postuniversitar, universitar, preuniversitar, in tari membre ale Uniunii Europene (UE) sau tari terte din UE.
 
O alta conditie este ca acestia sa fi avut un loc de munca in tari membre UE sau tari terte UE in domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrara, cel putin 3 luni neintrerupte, in ultimele 24 luni dinaintea depunerii cererii de finantare. Pentru dovada locului de munca in domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrara solicitantii vor prezenta un document oficial a carui origine va fi autentificata prin apostila emisa conform Conventiei de la Haga.
 
In cazul in care solicitantul nu poate depune documentul autentificat prin apostila acesta poate sa depuna un certificat de inregistrare care dovedeste prezenta solicitantului cel putin 3 luni neintrerupte in ultimele 24 luni, anterioare depunerii cererii de finantare, este emis de autoritatile locale (de exemplu politia sau primaria), care cuprinde numele si adresa persoanei inregistrate, precum si data inregistrarii, in baza art. 8 a Directivei 2004/38/CE.
 
Sprijinul public acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, in valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro, in functie de dimensiunea exploatatiei agricole (dimensiunea exploatatiei agricole se poate calcula si prin noua aplicatie pusa la dispozitia publicului pe pagina de internet a AFIR.
 
Finantarea se acorda tinerilor fermieri sub forma de suma forfetara in doua transe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finantare si 25% din cuantumul sprijinului in functie de implementarea corecta a Planului de Afaceri, fara a depasi trei ani (cinci ani pentru exploatatiile pomicole) de la semnarea Contractului de finantare.
 
Acordarea sprijinului va fi proportionala cu gradul de indeplinire a Planului de Afacer

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016