Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Diverse

Un studiu Infocons releva faptul ca peste 50% din pateurile de post contin 7 aditivi sau mai multi.
Infocons precizeaza ca a realizat un studiu comparativ cu privire la evolutia produselor tip pate vegetal/pasta vegetala, pe baza studiilor din 2011, 2015, 2016 si 2018. Din punct de vedere al aditivilor alimentari, acestia au fost in mod constant prezenti intr-o cantitate considerabila in produsele studiate.
Astfel, mai mult de 50% din produsele studiate au prezentat 7 sau mai multi aditivi pe perioada studiilor din 2015, 2016 si 2018. Singura exceptie a fost studiul din 2011, unde procentajul a fost de 25%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit Infocons, 6 E-uri aveau in medie produsele in studiul din 2011, iar aceasta cifra a crescut pana la 7 in 2015 si chiar 10 in 2016. Pentru studiul din 2018, media a coborat la 8 aditivi in cazul produselor studiate.
15 este cel mai mare numar de aditivi alimentari intr-un singur produs, regasit in studiul din 2016, iar patru produse nu au avut nici un aditiv alimentar in componenta lor, 2 dintre ele fiind studiate in 2011, si celelalte 2 in 2015.
"Cei mai des intalniti aditivi alimentari au fost: 76,62% este procentajul produselor in care a fost gasit caragenanul (E407); 74,02% este procentajul produselor in care au fost gasiti polifosfati (E452); 67,53% este procentajul produselor in care a fost gasit monoglutamatul de sodiu (E621); 50,64% este procentajul produselor in care a fost gasit ascorbatul de sodiu (E301); 49,35% este procentajul produselor in care a fost gasit carmin (E120)", precizeaza Infocons.
Conform organizatiei, cele mai multe tipuri diferite de aditivi, respectiv 28, au fost gasiti in produsele din studiul pe 2016. Acestea au scazut cu 35,72%, in studiul din 2018.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News