Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Peste 60% din legume si 30% din fructele de pe piata contin pesticide, potrivit Agentiei Europene pentru Securitatea Alimentara. Cercetatorii din horticultura sustin ca legumele si fructele, in special cele aduse din import, sunt crescute cu substante create de chimisti in laboratoare.
„Cu siguranta gasim reziduuri chimice in fruct, este cu siguranta un semn ca s-a intervenit chimic foarte mult. Un indiciu clar atunci cand taiem o rosie, in calota fructului vedem un tesut lemnos albicios”, explica Costel Vanatoru, inginer horticol la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Legumicola Buzau.
„Tomatele care sunt foarte tari nu sunt tomate romanesti, sunt din import. Tomata romaneasca nu este dura, lemnoasa. Rosiile injectate sunt mai tari intotdeauna. Pun mana pe ea si e clar ca e injectata. Alea neinjectate sunt mai moi un pic. Si gustul difera”, adauga inginerul.
Comerciantilor nu le mai pasa ce fel de rosii iau de la producatori, pentru ei a devenit important aspectul.
„Rosia straina trebuie sa reziste foarte mult la transport. E culeasa cand este mai roz, ca pana aici sa fie asa”, a explicat la randul sau unul dintre comercianti.
In ceea ce priveste castravetii, diferenta dintre un castravete romanesc si unul importat sau unul tratat nu este neaparat de marime, cat de gust. Comerciantii spun ca un castravete care nu are chimicale, romanesc, este mult mai gustos decat cel importat sau cel tratat.
„Tomatele care sunt foarte tari nu sunt tomate romanesti, sunt din import. Tomata romaneasca nu este dura, lemnoasa. Rosiile injectate sunt mai tari intotdeauna. Pun mana pe ea si e clar ca e injectata. Alea neinjectate sunt mai moi un pic. Si gustul difera”, adauga inginerul.
Comerciantilor nu le mai pasa ce fel de rosii iau de la producatori, pentru ei a devenit important aspectul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Rosia straina trebuie sa reziste foarte mult la transport. E culeasa cand este mai roz, ca pana aici sa fie asa”, a explicat la randul sau unul dintre comercianti.
In ceea ce priveste castravetii, diferenta dintre un castravete romanesc si unul importat sau unul tratat nu este neaparat de marime, cat de gust. Comerciantii spun ca un castravete care nu are chimicale, romanesc, este mult mai gustos decat cel importat sau cel tratat.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News