Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planificarea corecta a fertilizarii culturii de grau

planificarea-corecta-a-fertilizarii-culturii-de-grau

In prezent soiurile de grau cultivate sunt utilizate pentru productia de furaje, faina, amidon si bioetanol. Prin urmare, soiurile de grau sunt clasificate in functie de caracteristicile lor de calitate. Planificarea fertilizarii depinde si de productia scontata, iar azotul joaca un rol foarte important.


Dozarea corecta a azotului
 

De obicei, cantitatea totala de azot este impartita in 3 etape de aplicare: la infratire (21-25 EC) dupa iesirea din iarna, la inceputul alungiri paiului (30-32 CE) si la stadiul de frunza stindard- inspicare(CE 37-51). Fertilizarea graului urmareste obtinerea de productii ridicate cu un continut mai mic sau mai mare de proteine.

Planificarea fertilizarii  ar trebui sa puna accent pe a doua etapa de aplicare. Graul de calitate are nevoie de aproximativ 10 kg N pe tona de productie pentru a asigura un continut bun de proteine. Planificarea fertilizarii ar trebui sa inceapa cu cantitatea necesara pentru a 3-a aplicare, apoi se imparte restul de azot necesar in prima si a doua aplicare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Momentul corect al aplicarii
 

Graul de toamna ar trebui sa produca intre 450 - 600 spice pe mp, in functie de soi. Nu numai cantitatea, dar si calendarul celei de-a doua fertilizari cu azot poate influenta obtinerea acestui numar.
 

Daca cantitatea de azot la prima aplicare a fost prea mare si graul are un numar mare de frati, a doua aplicare trebuie amanata pana cand frunzele inferioare incep sa se deschida la culoare.
 

Aceasta poate corespunde cu stadiul de 2 noduri sau chiar mai tarziu. Prin aceasta, graul va reduce numarul de frati neviabili si astfel vor ramane doar fratii viabili care produc spice rezultand productii mari.
 

Daca doza de azot la prima aplicare este prea mica si infratirea graului este slaba cu un numar mic de frati, a doua aplicare trebuie facuta deja la sfarsitul infratiri pentru a nu pierde spice pe m².
 

Pentru graul de calitate, ultima fertilizare  cu azot ar trebui sa fie planificata la inceputul inspicarii, pentru ca aceasta are o corelatie pozitiva cu continutul ulterior de proteine . Daca aceasta fertilizare se face deja in stadiul de frunza stindard, atunci impactul este mai mare in favoarea productiei si mai putin asupra continutului de proteine.
 

Aflati mai multe informatii de pe site-ul nostru: Borealis L.A.T



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016