Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Planificarea corecta a fertilizarii culturii de grau
In prezent soiurile de grau cultivate sunt utilizate pentru productia de furaje, faina, amidon si bioetanol. Prin urmare, soiurile de grau sunt clasificate in functie de caracteristicile lor de calitate. Planificarea fertilizarii depinde si de productia scontata, iar azotul joaca un rol foarte important.
Dozarea corecta a azotului
De obicei, cantitatea totala de azot este impartita in 3 etape de aplicare: la infratire (21-25 EC) dupa iesirea din iarna, la inceputul alungiri paiului (30-32 CE) si la stadiul de frunza stindard- inspicare(CE 37-51). Fertilizarea graului urmareste obtinerea de productii ridicate cu un continut mai mic sau mai mare de proteine.
Planificarea fertilizarii ar trebui sa puna accent pe a doua etapa de aplicare. Graul de calitate are nevoie de aproximativ 10 kg N pe tona de productie pentru a asigura un continut bun de proteine. Planificarea fertilizarii ar trebui sa inceapa cu cantitatea necesara pentru a 3-a aplicare, apoi se imparte restul de azot necesar in prima si a doua aplicare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Momentul corect al aplicarii
Graul de toamna ar trebui sa produca intre 450 - 600 spice pe mp, in functie de soi. Nu numai cantitatea, dar si calendarul celei de-a doua fertilizari cu azot poate influenta obtinerea acestui numar.
Daca cantitatea de azot la prima aplicare a fost prea mare si graul are un numar mare de frati, a doua aplicare trebuie amanata pana cand frunzele inferioare incep sa se deschida la culoare.
Aceasta poate corespunde cu stadiul de 2 noduri sau chiar mai tarziu. Prin aceasta, graul va reduce numarul de frati neviabili si astfel vor ramane doar fratii viabili care produc spice rezultand productii mari.
Daca doza de azot la prima aplicare este prea mica si infratirea graului este slaba cu un numar mic de frati, a doua aplicare trebuie facuta deja la sfarsitul infratiri pentru a nu pierde spice pe m².
Pentru graul de calitate, ultima fertilizare cu azot ar trebui sa fie planificata la inceputul inspicarii, pentru ca aceasta are o corelatie pozitiva cu continutul ulterior de proteine . Daca aceasta fertilizare se face deja in stadiul de frunza stindard, atunci impactul este mai mare in favoarea productiei si mai putin asupra continutului de proteine.
Aflati mai multe informatii de pe site-ul nostru: Borealis L.A.T
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 5 voturiIdei de afaceri in agricultura