Exclusiv
Publicat in: Diverse
Angajatii romani petrec mai mult timp la birou decat colegii lor europeni din tari precum Franta, Belgia sau Italia, spun statisticile. Este adevarat ca motivele pot fi sensibil diferite, argumentele reiesind din rezultate si din productivitatea muncii.

Oricum ar sta lucrurile din punct de vedere economic, este o certitudine faptul ca ambianta are, si ea, implicatii directe in rezultatele muncii noastre la birou. Este de notorietate exemplul unor companii japoneze care le ofera angajatilor sali de relaxare, unde acestia pot sa traga un pui de somn de o jumatate de ora, tolaniti in fotolii confortabile si ascultand muzica preferata. Nici gigantul Google nu este departe, angajatii beneficiind aici de conditii exceptionale, putand fi enumerate spatii de joaca cu tobogane, canapele amplasate in camere cu design futurist, gradini pentru plimbare si, nu in ultimul rand, o zi pe saptamana este rezervata proiectelor proprii ale fiecaruia.

Cu alte cuvinte, atunci cand ai o slujba solicitanta, este musai sa "dai in mintea copiilor" macar o jumatate de ora din programul de lucru, pentru a te elibera. Nu este o imagine rara aceea a programatorilor alergand pe role in gradinile interioare sau a managerilor suflecandu-si pantalonii pe scarita unui tobogan.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Desigur, mai este mult pana departe si nu cred ca vom vedea in Romania urmatorului deceniu astfel de scene petrecandu-se intr-una din companiile autohtone.


Florile, vestitorii primaverii in birouri
Cu o floare nu se face primavara, se spune. Este la fel de adevarat insa ca ele vestesc vremuri mai bune. Prezenta unor "mascote" alaturi de noi ne fac sa trecem mai usor peste termene limita, referate si rapoarte. Multe firme au adoptat astfel de mascote vii, fie ele pisicute, catei, pestisori sau, de ce nu, plante de birou. Acestea din urma cer foarte putin, dar ofera la fel de multa caldura si buna dispozitie, daca sunt ingrijite si iubite.

Nu ma refer la plantele care fac parte din decorul clasic al biroului, in marea lor majoritate alese de o firma de amenajari, udate si ingrijite de o persoana specializata. Ma refer la plante iesite din comun, plante care nu trebuie sa fie neaparat un ficus benjamin cu tulpina impletita si ghiveciul decorat cu pietris. Exista alte specii care, desi nu vorbesc si nu merg, pot comunica, pot sa ne inveseleasca sau chiar sa ii inspaimante pe unii colegi. Vorbim despre mimoze.

Mimoza, o planta deloc pudica
Cea mai mica atingere o face sa isi miste frunzele. Mimosa pudica este o specie aparte, la care se manifesta un fenomen numit seismonastii, adica miscarea sub influenta unor stimuli mecanici. Pare vie, dupa cum mi-a marturisit o colega, usor infricosata de miscarile ei bruste. In realitate, mimoza nu ataca, nu este veninoasa si nici rea la suflet. In ciuda reputatiei sale, mimoza nu este deloc greu de ingrijit. Are nevoie de caldura (mimoza vine de la tropice), de multa umezeala in aer (un pulverizator ajuta foarte mult, mai ales vara) si de un pamant reavan, dar nu umed in permanenta.

Radacinile ei sunt destul de sensibile la apa statuta, de aceea ghiveciul trebuie udat ca pentru bebelusi, adica in portii mici si dese. Evitati pe cat posibil ca apa sa se adune in farfurioara ghiveciului, cel mai simplu este sa o udati putin dimineata, cand ajungeti la birou, si a doua portie sa i-o oferiti dupa masa, cand plecati.

Pretentiosii pot apela la o solutie venita din Germania, unde cativa cercetatori au nascocit un produs ingenios care va scuteste de probleme. Este vorba de Geohumus, un ingrasamant care are proprietatea de a retine apa, pe care o pune apoi treptat la dispozitia plantei. Geohumusul arata precum granulele de soia pe care le cumparam de la supermarket, doar ca nu il mancam noi, ci planta. Granulele se amesteca impreuna cu pamantul din ghiveci, care va retine apa ferind-o de evaporare. In acest fel planta se va uda mult mai rar, o data la 3-4 zile (solutie testata!).

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Ultima ora

Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016