Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Poluarea panzei freatice cu nitrati, in atentia Ministerului Mediului

poluarea-panzei-freatice-cu-nitrati-in-atentia-ministerului-mediului

In Romania, peste 1.900 de localitati sunt vulnerabile la poluarea cu nitrati, sustin expertii de mediu.


Cantitatile peste limitele admise, a nitratilor in apa de baut, conduc la blocarea oxigenului din sange, ceea ce afecteaza capacitatea respiratorie. Afectiunea se numeste methemoglobinemie, sau "boala albastra" si este deosebit de periculoasa pentru sugari, putand provoca moartea. in plus, nitratii din apa pot provoca avorturi spontane sau infertilitate masculina.

Limita sanitara maxima admisa pentru nitrati in apa potabila este de 50 mg/litru. S-a demonstrat ca apa din majoritatea fantanilor inspectate are o concentratie de nitrati mai mare decat limita normala admisa. Aceasta sursa de poluare provine din depozitarea haotica a gunoiului de grajd si a latrinelor neimpermeabilizate din gospodariile oamenilor.

Expertii de mediu au facut cunoscute aceste informatii in cadrul unor seminarii desfasurate la nivel national. Acestea au fost organizate prin proiectul Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti", in cadrul caruia reprezentantii Ministeriului Mediului au transmis in mediul rural cele mai importante informatii cu privire la calitatea apei, managementul gunoiului de grajd si a deseurilor menajere, aplicarea ingrasamintelor, implicatiile prevederilor Directivei Nitrati la acordarea subventiilor pentru fermieri.

Peste 2500 de cetateni (agricultori, fermieri, reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, medici, profesori, invatatori), au participat la seminariile sustinute de expertii de mediu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Prin aceste actiuni se doreste imbunatatirea practicilor si comportamentelor individuale, de familie si institutionale in zonele rurale din Romania (in special in comunele desemnate ca zone vulnerabile la poluarea cu nitrati), in ceea ce priveste gestionarea gunoiului de grajd si a deseurilor menajere, precum si combaterea poluarii cu nutrienti a apelor si solului si crearea premizelor pentru o agricultura durabila.

Pe termen lung, obiectivul acestei campanii este imbunatatirea calitatii vietii prin practicarea agriculturii ecologice, impadurirea terenurilor improprii agriculturii si crearea de perdele forestiere de protectie.

Aceste masuri elimina riscul imbolnavirii cauzate de consumul de apa contaminata si promoveaza utilizarea eficienta a gunoiului de grajd care, in acest mod, nu va mai fi un factor poluant.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016