Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Precizari privind noile reguli de etichetare a produselor alimentare

precizari-privind-noile-reguli-de-etichetare-a-produselor-alimentare

Noul proces de etichetare va incepe in 13 decembrie , insa nu va fi obligatoriu ca toate produsele sa aiba etichete noi imediat dupa aceasta data.


Noul proces de etichetare a alimentelor va incepe in 13 decembrie 2014 urmand ca afisarea declaratiei nutritionale si scoaterea in evidenta a alergenilor sa devina obligatorii, pe majoritatea etichetelor la alimentele preambalate, incepand cu 2016.
 
Potrivit unui comunicat al Romalimenta, Regulamentul UE 1169/2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare a fost dezbatut intr-o intalnire a reprezentantilor Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara Romalimenta si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, la care au participat peste 150 de reprezentanti ai industriei de profil si ai serviciilor alimentare, care au clarificat problemele generate de regulamentul care va fi aplicat treptat din 13 decembrie 2014 si a carui respectare va fi obligatorie din 2016.
 S-a convenit, de asemenea, imbunatatirea lizibilitatii prin introducerea unei dimensiuni minime a caracterului de litera, scoaterea in evidenta a alergenilor in lista ingredientelor prin litere ingrosate, obligatia ca alimentele ne-preambalate sa aiba informatii cu privire la prezenta sau absenta alergenilor si sa fie specificata pe eticheta originea carnii neprocesate de porc, oaie, capra sau pasare.
 
De asemenea, pe etichete vor fi introdusi termeni noi, care vor furniza informatii suplimentare despre anumite caracteristici sau despre compozitia produsului, de exemplu 'peste format' si suplimentar consumatorii vor putea afla de pe etichetele produselor si informatii despre continutul in energie si in nutrientii principali, raportati la consumul de referinta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Un comunicat al Romalimenta precizeaza ca „nu va fi obligatoriu ca toate produsele de pe rafturi sa aiba noile etichete, din 13 decembrie, iar cele care nu sunt conforme cu cerintele regulamentului pot fi comercializate pana la epuizarea stocurilor”.
 
Pentru a evita risipa de alimente, intre altele, Regulamentul permite vanzarea acestor produse indiferent cat de mare este perioada lor de valabilitate. Unele produse care sunt congelate, uscate sau in conserva au o durabilitate mare si pot persista pe piata cativa ani, deci este posibil sa fie vandute produse cu tipul vechi de eticheta. Schimbarea etichetelor nu va avea drept consecinta majorarea preturilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016