Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul carnii de pui a scazut la raft cu 10 la suta

pretul-carnii-de-pui-a-scazut-la-raft-cu-10-la-suta

Producatorii sustin ca daca nu va scadea TVA nu vor rezista presiunii facute de carnea din import ajunsa pe piata romaneasca dupa embargoul impus de Rusia.


Carnea de pui s-a ieftinit cu 10 la suta in noiembrie, ca urmare a reducerilor de preŇ£uri de 10-15 la suta operate in ultimele luni la poarta fermei, iar producatorii sustin ca daca nu va scadea TVA nu vor rezista presiunii facute de carnea din import ajunsa pe piata romaneasca dupa embargoul impus de Rusia.
 
„Am fost in supermarket si, la raft, carnea de pui in carcasa se vinde cu 8 lei kilogramul. Asta inseamna o reducere de 10 la suta facuta in aceasta luna. Noi am redus preturile la carnea de pui la poarta fermei cu 10-15 la suta in ultimele luni, dar in magazine aceste reduceri abia acum incep sa se simta”, a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania.
 El a afirmat ca producatorii romani au redus preturile dupa ce in tara au intrat in ultimele luni mari cantitati de carne, in special din Polonia si Olanda, dupa ce Rusia a interzis importurile din UE.
 
„Orice reducere de pret de acum incolo se va face sub costuri si va insemna falimente ale producatorilor. Daca nu se reduce TVA la carnea de pui, in piata vor urma insolvente si situatia se va agrava”, a mai spus Van.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Consumul de carne de pui in Romania este 22 de kilograme pe an pe cap de locuitor, nivel similar cu media europeana. Consumul a urcat din 1990, cand era de 16 kilograme pe an, pana la 24 kilograme, in 2009, dupa care a inceput sa scada.
 
Productia avicola din Romania, insumand carnea de pui, ouale si materialul biologic, depaseste un miliard de euro pe an.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Urmareste-ne pe Google News
Newsletter gratuit
AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016