Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Pretul carnii de pui a scazut la raft cu 10 la suta
Producatorii sustin ca daca nu va scadea TVA nu vor rezista presiunii facute de carnea din import ajunsa pe piata romaneasca dupa embargoul impus de Rusia.
Carnea de pui s-a ieftinit cu 10 la suta in noiembrie, ca urmare a reducerilor de preţuri de 10-15 la suta operate in ultimele luni la poarta fermei, iar producatorii sustin ca daca nu va scadea TVA nu vor rezista presiunii facute de carnea din import ajunsa pe piata romaneasca dupa embargoul impus de Rusia.
„Am fost in supermarket si, la raft, carnea de pui in carcasa se vinde cu 8 lei kilogramul. Asta inseamna o reducere de 10 la suta facuta in aceasta luna. Noi am redus preturile la carnea de pui la poarta fermei cu 10-15 la suta in ultimele luni, dar in magazine aceste reduceri abia acum incep sa se simta”, a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania.
El a afirmat ca producatorii romani au redus preturile dupa ce in tara au intrat in ultimele luni mari cantitati de carne, in special din Polonia si Olanda, dupa ce Rusia a interzis importurile din UE.
„Orice reducere de pret de acum incolo se va face sub costuri si va insemna falimente ale producatorilor. Daca nu se reduce TVA la carnea de pui, in piata vor urma insolvente si situatia se va agrava”, a mai spus Van.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Consumul de carne de pui in Romania este 22 de kilograme pe an pe cap de locuitor, nivel similar cu media europeana. Consumul a urcat din 1990, cand era de 16 kilograme pe an, pana la 24 kilograme, in 2009, dupa care a inceput sa scada.
Productia avicola din Romania, insumand carnea de pui, ouale si materialul biologic, depaseste un miliard de euro pe an.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi