Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primele perdele forestiere vor fi infiintate anul acesta

primele-perdele-forestiere-vor-fi-infiintate-anul-acesta

Luni, un secretar de stat in Ministerul Mediul si Padurilor a declarat ca anul acesta vor fi plantati primii copaci in cadrul campaniei de refacere a perdelelor forestiere de protectie. De ce este interesanta stirea? Oficialul a mai spus ca proprietarii de terenuri agricole care vor ceda terenul pentru impadurire vor primi o subventie importanta.


Desi plantarile vor incepe in toamna acestui an, iar efectele se vor putea vedea dupa aproximativ cinci ani.

Secretarul de stat Cristian Apostol a explicat ca, daca proprietarii terenurilor vizate nu isi vor da acceptul pentru realizarea acestor perdele forestiere, atunci se va trece la o alta etapa care consta in exproprierea acestora pentru cauza de utilitate publica.

Cei care isi vor da acceptul, vor primi o subventie din partea statului de 710 lei/ha/an, iar in primii cinci ani vor avea si paza gratuita din partea Regiei Nationale a Padurilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Intrebare AGROROMANIA: Considerati suficienta subventia de 710 lei pe hectar?

Perdele forestiere vor fi infiintate in cinci judete - Giurgiu, Dambovita, Arges, Calarasi si Prahova - ministerul avand, anul acesta, o alocare de patru milioane de lei pentru exproprieri si fonduri pentru impadurirea unei suprafete de 2.000 de hectare.

Deocamdata, sunt vizate pentru exproprieri cu precadere terenurile aflate de-a lungul autostrazilor A1 si A2 si cele de langa drumurile nationale din jurul Bucurestiului.

Costul mediu pentru realizarea de perdele forestiere este de 12.500 de euro/kilometru.

Impaduriri in Teleorman


In Teleorman, seful Directiei Silvice judetene, Ion Petre, a declarat ca programul din acest an este mai mic decat in 2011 cu peste 200 de hectare, "in conditiile in care nu mai sunt prevazute resurse financiare pentru achizitionarea de terenuri degradate in vederea impaduririi".

Potrivit sursei citate, realizarea programului de 126 de hectare din 2012 se va face prin regenerari naturale si impaduriri integrale in aceasta primavara, dar mai ales la toamna, cand conditiile pedoclimatice sunt favorabile.

De asemenea, se continua consolidarea plantatiilor existente prin lucrari de completari si refaceri pe o suprafata de 174 de hectare afectate de seceta. Cea mai mare parte a plantatiilor afectate de calamitati se regaseste in zona inundabila a Dunarii, in cadrul ocoalelor silvice din Alexandria si Turnu Magurele.

Fondurile pentru efectuarea lucrarilor de regenerare a padurilor din Teleorman se ridica la peste 2,3 milioane de lei, banii fiind asigurati din bugetul Regiei Nationale Romsilva.

Pentru impaduriri se vor folosi puieti din specii forestiere diverse, cum ar fi stejarul, plopul, salcia, salcamul, frasinul, teiul saui paltinul. Puietii sunt obtinuti in pepinierele Directiei Silvice, un disponibil de aproximativ 550.000 de puieti urmand a ajunge in alte judete si la persoane fizice si juridice interesate de protectia mediului prin astfel de lucrari.

Teleormanul are vegetatie forestiera pe circa 27.000 de hectare, reprezentand mai putin de 5% din suprafata judetului, dar in proprietatea statului se mai afla aproape 21.300 de hectare de padure.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016