Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Primele perdele forestiere vor fi infiintate anul acesta
Luni, un secretar de stat in Ministerul Mediul si Padurilor a declarat ca anul acesta vor fi plantati primii copaci in cadrul campaniei de refacere a perdelelor forestiere de protectie. De ce este interesanta stirea? Oficialul a mai spus ca proprietarii de terenuri agricole care vor ceda terenul pentru impadurire vor primi o subventie importanta.
Desi plantarile vor incepe in toamna acestui an, iar efectele se vor putea vedea dupa aproximativ cinci ani.
Secretarul de stat Cristian Apostol a explicat ca, daca proprietarii terenurilor vizate nu isi vor da acceptul pentru realizarea acestor perdele forestiere, atunci se va trece la o alta etapa care consta in exproprierea acestora pentru cauza de utilitate publica.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Intrebare AGROROMANIA: Considerati suficienta subventia de 710 lei pe hectar?
Perdele forestiere vor fi infiintate in cinci judete - Giurgiu, Dambovita, Arges, Calarasi si Prahova - ministerul avand, anul acesta, o alocare de patru milioane de lei pentru exproprieri si fonduri pentru impadurirea unei suprafete de 2.000 de hectare.
Deocamdata, sunt vizate pentru exproprieri cu precadere terenurile aflate de-a lungul autostrazilor A1 si A2 si cele de langa drumurile nationale din jurul Bucurestiului.
Costul mediu pentru realizarea de perdele forestiere este de 12.500 de euro/kilometru.
Impaduriri in Teleorman
In Teleorman, seful Directiei Silvice judetene, Ion Petre, a declarat ca programul din acest an este mai mic decat in 2011 cu peste 200 de hectare, "in conditiile in care nu mai sunt prevazute resurse financiare pentru achizitionarea de terenuri degradate in vederea impaduririi".
Potrivit sursei citate, realizarea programului de 126 de hectare din 2012 se va face prin regenerari naturale si impaduriri integrale in aceasta primavara, dar mai ales la toamna, cand conditiile pedoclimatice sunt favorabile.
De asemenea, se continua consolidarea plantatiilor existente prin lucrari de completari si refaceri pe o suprafata de 174 de hectare afectate de seceta. Cea mai mare parte a plantatiilor afectate de calamitati se regaseste in zona inundabila a Dunarii, in cadrul ocoalelor silvice din Alexandria si Turnu Magurele.
Fondurile pentru efectuarea lucrarilor de regenerare a padurilor din Teleorman se ridica la peste 2,3 milioane de lei, banii fiind asigurati din bugetul Regiei Nationale Romsilva.
Pentru impaduriri se vor folosi puieti din specii forestiere diverse, cum ar fi stejarul, plopul, salcia, salcamul, frasinul, teiul saui paltinul. Puietii sunt obtinuti in pepinierele Directiei Silvice, un disponibil de aproximativ 550.000 de puieti urmand a ajunge in alte judete si la persoane fizice si juridice interesate de protectia mediului prin astfel de lucrari.
Teleormanul are vegetatie forestiera pe circa 27.000 de hectare, reprezentand mai putin de 5% din suprafata judetului, dar in proprietatea statului se mai afla aproape 21.300 de hectare de padure.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura