Publicat in: Diverse
Primele perdele forestiere vor fi infiintate anul acesta
Luni, un secretar de stat in Ministerul Mediul si Padurilor a declarat ca anul acesta vor fi plantati primii copaci in cadrul campaniei de refacere a perdelelor forestiere de protectie. De ce este interesanta stirea? Oficialul a mai spus ca proprietarii de terenuri agricole care vor ceda terenul pentru impadurire vor primi o subventie importanta.
Desi plantarile vor incepe in toamna acestui an, iar efectele se vor putea vedea dupa aproximativ cinci ani.

Secretarul de stat Cristian Apostol a explicat ca, daca proprietarii terenurilor vizate nu isi vor da acceptul pentru realizarea acestor perdele forestiere, atunci se va trece la o alta etapa care consta in exproprierea acestora pentru cauza de utilitate publica.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Cei care isi vor da acceptul, vor primi o subventie din partea statului de 710 lei/ha/an, iar in primii cinci ani vor avea si paza gratuita din partea Regiei Nationale a Padurilor.

Intrebare AGROROMANIA: Considerati suficienta subventia de 710 lei pe hectar?

Perdele forestiere vor fi infiintate in cinci judete - Giurgiu, Dambovita, Arges, Calarasi si Prahova - ministerul avand, anul acesta, o alocare de patru milioane de lei pentru exproprieri si fonduri pentru impadurirea unei suprafete de 2.000 de hectare.

Deocamdata, sunt vizate pentru exproprieri cu precadere terenurile aflate de-a lungul autostrazilor A1 si A2 si cele de langa drumurile nationale din jurul Bucurestiului.

Costul mediu pentru realizarea de perdele forestiere este de 12.500 de euro/kilometru.

Impaduriri in Teleorman


In Teleorman, seful Directiei Silvice judetene, Ion Petre, a declarat ca programul din acest an este mai mic decat in 2011 cu peste 200 de hectare, "in conditiile in care nu mai sunt prevazute resurse financiare pentru achizitionarea de terenuri degradate in vederea impaduririi".

Potrivit sursei citate, realizarea programului de 126 de hectare din 2012 se va face prin regenerari naturale si impaduriri integrale in aceasta primavara, dar mai ales la toamna, cand conditiile pedoclimatice sunt favorabile.

De asemenea, se continua consolidarea plantatiilor existente prin lucrari de completari si refaceri pe o suprafata de 174 de hectare afectate de seceta. Cea mai mare parte a plantatiilor afectate de calamitati se regaseste in zona inundabila a Dunarii, in cadrul ocoalelor silvice din Alexandria si Turnu Magurele.

Fondurile pentru efectuarea lucrarilor de regenerare a padurilor din Teleorman se ridica la peste 2,3 milioane de lei, banii fiind asigurati din bugetul Regiei Nationale Romsilva.

Pentru impaduriri se vor folosi puieti din specii forestiere diverse, cum ar fi stejarul, plopul, salcia, salcamul, frasinul, teiul saui paltinul. Puietii sunt obtinuti in pepinierele Directiei Silvice, un disponibil de aproximativ 550.000 de puieti urmand a ajunge in alte judete si la persoane fizice si juridice interesate de protectia mediului prin astfel de lucrari.

Teleormanul are vegetatie forestiera pe circa 27.000 de hectare, reprezentand mai putin de 5% din suprafata judetului, dar in proprietatea statului se mai afla aproape 21.300 de hectare de padure.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton